Erdoğan sert konuştu: Vatan hainlerinden hesap soracağız

Erdoğan sert konuştu: Vatan hainlerinden hesap soracağız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, Kobani bahanesiyle halkı sokağa dökmeye çalışanlar için "Vatan hainleri" ifadesini kullandı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Köşk seçimlerinde kendisine en yüksek oyun çıktığı (yüzde 81) şehirlerden memleketi Rize'deydi. Toplu açılışlar yaptıktan sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademik yılı başlangıcı törenine katılan Cumhurbaşkanı, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de akşam yemeğinde buluştu. Törenlerde konuşan Erdoğan'ın gündeminde son günlerde yaşanan kanlı olaylar ve paralel yapıyla mücadele vardı. "Başlattığımız kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe birileri rahatsız oluyor" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Asılsız, temelsiz gerekçeler üretmeye başladılar. Şimdi de 'Kobani' diyerek huzura, istikrara, güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin, İstanbul'un, Ankara'nın, Siirt'in, Diyarbakır'ın Bingöl'ün ne alakası var? Kobani'deki 200 bin Kürt kardeşimiz sığınmak istedi de içeri mi almadık? Daha ne istiyorsunuz? Suriye'ye, Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin... Öbür taraftan kalkacak bir tanesi diyecek ki 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım'. Al birini vur diğerine... Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden, ihanet eden sizsiniz." nbsp;
"Türkiye, IŞİD'e destek veriyor" iddialarına bir defa daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Askerimiz, polisimiz, istihbarat birimlerimiz son derece başarılı biçimde gereken mücadeleyi veriyor. Daha da fazlası yapılacak. Sokaktaki teröristlerle onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır. Ey benim Güneydoğulu, Doğulu Kürt kardeşlerim, eğer bugün bölgeye yatırımcı gelmiyorsa, sizin adınıza konuşanlar yüzünden... Ey benim Kürt kardeşim! Hâlâ bu adamlara dersini vermeyecek misiniz? Verseniz de vermeseniz de biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz. TSK hiç olmadığı kadar donanımlı, müteyakkız. Türkiye 90'lara dönmeyecek. Son günlerde yaşanan olayların arkasında sadece PKK ve örgütün gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında Suriye'nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var, malum siyasi parti de, terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan sorumsuz bazı medya kuruluşları da, her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan o Pensilvanya da var. Hepsi aynı anda 'Türkiye IŞİD'e yardım ediyor' dediler. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir destek asla vermemiştir. Bu tür iftirayı yapanlar, alçaktır, vatan hainidir." nbsp;

PUTİN'LE IŞİD'İ GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayıp, Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiş bir ülke olarak, terörün her türüne karşı olduğunu söyledi. nbsp;Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede taraflarca IŞİD'in bölgede güvenliğe ciddi tehdit oluşturmaya başladığı kaydedildi.

Paralel yapı için çok farklı bir adım atacağız

Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla mücadele konusunda önemli bir mesaj verdi. Erdoğan, "Devletin içinde paralel devlet olabilir mi? nbsp;Bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer alacak. Onlarla ilgili çok daha farklı bir adım atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir, geneldir. Eksikliklerimiz olmuş olabilir. Ama bunu Allah bize erken gösterdi ve şimdi de kararlı bir şekilde inşallah çözeceğiz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliğince düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada ise "Bir siyasi parti sözcüsü gibi konuşuyor" eleştirilerine cevap verdi. "Terleyen bir cumhurbaşkanı olarak görevimi ifa ediyorum" diyen Erdoğan şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanı olarak elbette tarafsız bir konumdayım ama ülkemin çıkarları söz konusu olduğunda, benim safım, benim tarafım gayet nettir. Eğer bir siyasi parti tabanını sokağa davet ediyorsa, bir siyasi partinin başkan yardımcısı tweet atmak suretiyle tabanını sokağa davet ediyorsa. Yakmaya, yıkmaya çağırıyorlarsa, hiç kimse kusura bakmasın ben orada tarafsız davranamam. Eğer anamuhalefet partisi Türkiye'nin değil de Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapıyorsa ben orada tarafsız davranamam."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...