Erdoğan, savunma sanayi fuarında konuştu

Erdoğan, savunma sanayi fuarında konuştu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF'15 savunma sanayi fuarının açılışında açıklamalarda bulundu.

IDEF 2015, 12'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 5–8 Mayıs 2015 tarihlerinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta konuşmada bulundu. nbsp;İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başlıkları
- Bugün savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 54'ünü oluşturuyor. Savunma sanayimiz bugün en çok AR-GE yatırımı yapan sektör konumunda.
- Küresel krize rağmen büyüyen Türkiye hedeflerine ulaşacak. nbsp;
- Ülkemize sığınan misafirlerimiz için yaptığımız harcama 5,6 milyar doları buldu. Kendilerine sığınmak üzerine gemilerinin Akdeniz'de batmalarına ve ölmelerine kayıtsız kalıyorlar. Umut yolcularının kıyıda imha edilmesini teklif dahi eden ülkeler var. Bu şekilde dünyanın güven ve huzurun sağlayamazsınız. Çözüm yangına sırtını dönmek değil, işbirliğiyle bu yangını söndürmenin yollarını aramaktır. Yoksa o yangın sizi bulur. size gelir.
- Dünyada bir kişinin ölümünden göz yaşından daha önemli bir şey yok. Vatanınızı ve insanınızı savunmak ve tedbirleri almak hakkımız ve görevimizdir. Dünyada saldırganlar oldukça savunma her zaman olması gereken nbsp;bir durum. Biz sanayimizi kendimiz için değil kardeşlerimiz ve dostlarımız içinde destekliyoruz. Sadece ürün satmanın peşinde değiliz. Biz uzun vadeli işler yapmayı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu fuar ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...