Erdoğan, 'Polise emri ben verdim'

Erdoğan, 'Polise emri ben verdim'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Erzurum'da da Gezi eylemlerini hedef aldı. Erdoğan, 'Polise talimatı ben verdim. İşgal kuvvetlerini mi izleyecektik' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini uydurduğu hikâyeleriyle ünlü 'Teyyo Pehlivan'a benzeten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Asıl Teyyo Pehlivan sensin" dedi. Erdoğan, " Şimdi buradan dün bizi Teyyo Pehlivan'a benzetmiş. Teyyo Pehlivan sensin ya. Çünkü bugüne kadar girdiğin hiçbir müsabakadan netice alamadın. Yenildin yenildin. Asıl Teyyo Pehlivan sensin. Hikâyeyi yanlış anlatmışlar sana maalesef" dedi. Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerini sona erdirmek için polise talimatı kendisinin verdiğini de açıkladı. Erdoğan'ın dün Erzurum İstasyon Meydanı'nda partisinin düzenlediği 'Milli İradeye Saygı' mitinginde yaptığı konuşmada ana gündem yine Gezi Parkı olaylarıydı. Erdoğan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Erzurum'a destek mitingi yapıldığını belirtti. 'Oyunu millet bozar, finali sandık yazar' pankartını okuyan Erdoğan, "Ne güzel yazmışlar. 8 ay sonra sandık geliyor. Boyunun ölçüsünü alırlar" dedi. Halk ve hakkın dışında hiçbir güç tanımadığına dikkati çeken Erdoğan, slogan ve alkışlarla kesilen konuşmasında "Şimdi Dadaşların diyarından sesimizi göndereceğiz" dedi ve daha önce Ankara, İstanbul, Kayseri, Samsun'da düşman çatlattıklarını bildirdi.
Sosyal demokratlar Bodrum'da yatlarda
Sosyal demokrat geçinenlerin Bodrum'da yatlarda, ya da Boğaz'a karşı viski içtiklerini tekrarlayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlar tweet'lerle, facebook'larla varsın saldırsınlar. Benim vatandaşımın, benim Dadaşımın iradesi var iradesi. Bunun üzerinde irade tanımıyorum demokraside. Taksim'de kalkıp Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar. Bakın 'Dadaşlar burada, çapulcular nerede' diyorlar. Evet bir milyon yalan haber yayımlasınlar, bunlar tutmaz. Millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bozdu. Bunlar biz yakar yıkarız ama millet sesini çıkarmaz diyorlardı. Çünkü bunlar her zaman milleti aşağıladılar. Koyun dediler. Bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler, aşağıladılar. Şu anda da makarnacı kömürcü deyip aşağılamaya çalışıyorlar." Gezi Parkı olayları nedeniyle polisin şiddetinden bahsedildiğini anımsatan Erdoğan, "Bu gözü dönmüşlerin polisimize nasıl azgınca saldırdıkları, polisin sadece savunmada kaldığı yeni görüntülerde çok açık ortada. Merak etmeyin bunları en küçük detayına kadar deşifre etmeye devam edeceğiz. İşte bakın müftü eşi diye ortaya çıkan şahsın CHP ilçe başkanının eşi olduğu, bar işletmecisi olduğu tahkir etmek için böyle bir rol üstlendiği ortaya çıktı. Maskesi anında düştü. Ortalık sakinleştikçe başka ilişkiler, başka tezgâhlar da ortaya çıkacak. Hukuk içinde hepsinden hesabı soracağız" dedi.
Polise yönelik eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, "İçişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'yi ve Cumhuriyet Alanı'nı temizleyin dedik. Şimdi soruyorlar 'Polise talimatı kim verdi?' diye. Polise talimatı ben verdim. İşgal kuvvetlerini mi izleyecektik? Dünya zil takıp oynasın diye. Bunu mu seyredecektik? Oralar temizlendi" dedi.
Çözüm süreci demokrasidir
CHP'li vekillerin polislere küfrettiklerini, kayıtlarının bulunduğunu ileri süren Erdoğan, CHP'nin şimdiye kadar tek başına iktidar olmadığını anımsattı. CHP'nin 'yamalı bohça gibi koalisyon hükümeti ' kurduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP Genel Başkanı ve hemşerisi provokasyon yapıyorlar. Alevi kardeşlerimiz lütfen bu oyuna gelmesin. 30 yıldır devam eden terör bitme noktasına geldi. İnşallah çarşamba âkillerin çalışmalarını değerlendireceğiz. Allah'a hamdolsun aylardır kötü bir haber, şehit haberleri almıyoruz. Baharla birlikte kardeşlik filizleri fışkırdı. Cudi Dağı'nın eteklerinde piknik yapan vatandaşlarım var. Biz sizin başınızı öne eğecek hiçbir girişimin içinde olmayız. Çözüm süreci değildir. Demokrasi mücadelesidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...