Erdoğan: Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti

Erdoğan: Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan Türkiye 7. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 7. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada paralel yapıya dikkat çekerken iş adamlarından da destek istedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

TOBB'un Filistinliler ve Irak'taki Türkmen kardeşlerimize yaptığınız yardımı ilgiyle takip ediyoruz.

10 Ağusto'ta seçilmemiz halinde Türkiye'de süreç kaldığı yerden devam edecek ve hiçbir şey değişmeyecek.

PARALEL YAPININ HEDEFİ: TÜRKİYE CUMHURİYETi

Bizim partimizin hiçbir zaman tek adam partisi olmadı olmayacakta. Her zaman istişareler partisi oldu, olmaya da devam edecek.

Türkiye'de huzuru ve güvenliği tahsis etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.Paralel yapı ile mücadele bizim mücadelemiz değil milletin mücadelesidir. Biz bunu İstiklal mücadelesi olarak adlandırdık. Paralel Yapı'nın hedefi benim şahsım değil doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'dir.

HSYK MALUM KİŞİ HAKKINDA ADIM ATMIYOR

Bir savcı Başbakan'a saygısızlık yapabiliyorsa Yargı artık şüpheleri üstüne çekmiş demektir. Yargı siyasete cevap vermek üzere kurulmuş bir kurum değildir.Bu ülkenin HSYK'sı savcılık görevinin ihlal etmiş malum bir kişi ( Zekeriya Öz) hakkında kalkıpta adım atmıyor.

EN TEHLİKESİ YARGI DEVLETİ

Biz bunların takipçisi olacağız eğer olmazsak bu ülkede bir yargı devleti kurulur ki bu da en tehlikelisidir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Bakanımla yaptığım kriptolu görüşmeler dinleniyor ve birilerine servis ediyor.

SERT OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Tayyip Erdoğan çok sert diyorlar evet sertim eğer bunlar böyle devam ederse bende sert olmaya devam edeceğim.

Bunlar iş dünyasını da baskı altına almaya çalıştı. O yüzden sizlerden bize Paralel yapı konusunda destek bekliyoruz.

Türkiye'nin ekonomisinde bir sapma olmayacak. 12 yıl içinde ekonomi defalarca test edildi. Ekonomi hamd olsun seçimlerden etkilenmiyor. Çünkü biz seçim endeksli ekonomi oluşturmadık. Ekonominin temelleri çok sağlam.

SÜS EŞYASI YERLEŞTİRMİYORUZ

Biz Cumhurbaşkanlığı makamına bir süs eşyası bir vazo yerleştirmiyoruz. Artık Cumhurbaşkanı her süreçte yer alacak ve ülkenin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapacak.

MERKEZ'İ TASVİP ETMİYORUM

Merkez Bankası'nın faiz konusundaki davranışını tasvip etmiyor. Faizin daha da düşmesi gerekiyor. Faiz enflasyonun en önemli sebebidir. Faiz yükselmiştir enflasyon yükselmiştir. Faiz düştükçe enflasyon da düşüşe geçiyor. Bizim yatırımlardan başka çaremiz yok. Bunun nedeni de Türkiye'yi sıçratmaktı. Bunun neticelerini de aldık.

FAİZ LOBİSİ BU SÖZÜMDEN RAHATSIZ OLUYOR

Ben faizler düşürülsün dedikçe bu sözümden en çok faiz lobisi rahatsız oluyor. Kriz ve kaos ortamında millet kaybederken onlar kazanıyor. Dışarıda pusuda bekliyorlar. 17-25 Aralık operasyonlarında, Gezi olaylarında hep onlar kazandı. Onlar istiyorki eski Türkiye olsun. Kendileri kazansın millet kaybetsin.

HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...