Erdoğan: Olay aydınlatılmalı

Erdoğan: Olay aydınlatılmalı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Paris'te 3 PKK'lı kadın öldürülmesi konusunda "Olayın aydınlatılmasını bekliyoruz. Bu örgüt içi bir infaz da olabilir, bizim terörle yürüttüğümüz mücadeleyi sekteye uğratmak isteyenlerin işi de olabilir, herşeyden önce olayın aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Paris'te, Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, "Olayın önce aydınlanmasını beklemek lazım, hemen bir yorum içerisine girmek yanlış olur. Bu bir iç hesaplaşma olabilir, bunun yanında şu anda teröre karşı bizim vermiş olduğumuz bir mücadele var, mesafe almak istiyoruz, bunu arzu etmeyenler de var. Bunlar tarafından da böyle bir provokatif çaplı bir girişim de olabilir, sabırlı olup aydınlanmasını beklemek lazım diye düşünüyorum" dedi.
nbsp; Başbakan Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, baş başa g örüşmenin ardından ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
nbsp; Bir gazetecinin Fransa'nın başkenti Paris'te, terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda 3 kadının öldürülmesi olayını anımsatarak, "Bu 3 kişinin terörün sona erdirilmesine yönelik sürece katkı verdikleri, müzakerelere destek oldukları için örgüt içerisinde infaz edildikleri yönünde yorumlar var. Size gelen bilgiler ne yönde" sorusuna şöyle yanıt verdi:
nbsp; "Olayın önce aydınlanması beklemek lazım, hemen bir yorumun içerisine girmek yanlış olur. Bu, bir iç hesaplaşma olabilir, bunun yanında şu anda teröre karşı bizim vermiş olduğumuz bir mücadele var, mesafe almak istiyoruz. Bunu arzu etmeyenler de var, bunlar tarafından da böyle bir provokatif çaplı bir girişim de olabilir. Sabırlı olup aydınlanmasını beklemek lazım diye düşünüyorum. Biz, terörle mücadeleye yönelik iyi niyetli adımlarımızı atmaya devam edeceğiz, ta ki netice alıncaya kadar."
nbsp;
nbsp; -"Şu anda bir devlet terörü estirmektedir Beşşar Esed"-
nbsp;
nbsp; Senegalli bir gazetecinin Suriye'ye giden özel temsilcinin, Esed'in geçici hükümet sürecinde yer alma ihtimalinin düşük olduğu yönündeki açıklamasını hatırlatarak, görüşünü sorması üzerine Erdoğan, "Şu çok açık net ortada, artık Suriye halkının Beşşar Esed'e vermiş olduğu mühlet dolmuştur ve geçmiştir de" diye konuştu.
nbsp; Erdoğan, şunları kaydetti:
nbsp; "Ben Suriye halkının şu anda vermiş olduğu varlık mücadelesini bunun çok açık ispatı olarak görüyorum. Yokluk içinde böyle bir mücadeleyi verenler ve ülkemde şu anda misafir ettiğimiz sığınmacıların arasına gittiğimde de bunu çok açık net görüyorum. Düşünün 60 bin Suriyeliyi öldüren bir insanın Suriye'de hala 'Ben burada cumhurbaşkanı olacağım' deme hakkı olabilir mi? Dünyanın hangi demokratik sistemi böyle bir şeyi kabul edebilir. Bu mümkün değil. Şu anda bir devlet terörü estirmektedir Beşşar Esed. Bu imkanlar elinden kaybolduğu anda Beşşar Esed'in Suriye'de kalacak yeri bile olmaz. Nitekim şu anda bu mücadeleyi verenler, 60 bin kişinin ölmesi, 600-700 bin insanın ülkelerinin dışına kaçmış olması, 2,5 milyon insanın evlerinin dışında yaşıyor olması kendisine bir cevaptır, bir ders vermesi lazım. Ama o, nedense dünya kendisine şu anda karşı durduğu halde 'Hala ben varım' diyerek o koltuğu bırakmamanın gayreti içerisinde. Ben sürenin çok daha fazla olmadığına inanıyorum ama bu 'şu kadardır' diyemem. Çünkü hiçbir zaman zulüm ile abad olunmaz ve zalimler de bu koltuklarda baki olmaz."
nbsp; Başbakan Erdoğan, Senegalli bir gazetecinin Türkiye'de turistlik vizeyle yaşayan Senegal vatandaşlarının çalışmalarına yönelik nasıl bir ad ım atacakları sorusuna da "Bu konuyla ilgili şu anda diplomatik vizeler kaldırılmış vaziyette. Vizelerin tamamının kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapılabilir de vizelerin tamamını kaldırılma noktasında bir adım atarsak o zaman tabii bu kapı açılır" yanıtını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...