Erdoğan net konuştu: Bedelini ödeyecekler

Düzenleyen:
Erdoğan net konuştu: Bedelini ödeyecekler

GÜNDEM Haberleri

“Her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kuzey Irak yönetiminden tek beklentimiz, ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adım atmamalarıydı” dedi. AK Parti Erzurum İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Kuzey Irak’ta bağımsız bir devletin kurulmadığını, tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açıldığını kaydetti.

Erdoğan özetle şunları kaydetti:  “Yeri geldi Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne canlarını kurtarabilmeleri için yüz binlercesine sınırlarımızı açtık. Yeri geldi, tüm kaynakları kesildiği anda elimizdeki imkânları kendileriyle paylaştık. Yeri geldi, maruz kaldıkları haksızlıklara karşı dost olarak gördüğümüz ülkeleri karşımıza alma pahasına yanlarında durduk. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik. Tek beklentimiz, ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adım atmamalarıydı. Irak’ın toprak bütünlüğüne sahip çıkmalarıydı. Orada Arap kardeşlerimizle Türkmen kardeşlerimizle bir olsunlar, beraber olsunlar, kendilerinden hep bunu istedik ama bunu yapmadılar. Çünkü bizim devlet ve millet geleneğimizde zor duruma düşene tekme vurma anlayışı yoktur ama bunlar vurdular. Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir.”

Meselenin, Kuzey Irak’taki diğer kesimlerin Arapların, Türkmenlerin, Ezidilerin, Süryanilerin bütün onların haklarıyla ilgili olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, ‘tartışmalı bölgeler.’ Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki ‘Kerkük bizimdir.’ Sen ne diyorsun? Kerkük’ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz” dedi.
Salonda bulunanların “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde slogan atması üzerine Erdoğan, “Aynen öyle” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum dönüşü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Muharrem ayı iftarına katıldı.

PKK’YA MESAJ
Çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz

O paçavraları bayrağımızın yerine ikame etmek isteyenler şimdi işte inlerine girildi ve binlerce, on binlerce, Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de, Bestler Deresi’nde, Kandil’de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz tarafından yer ile yeksan ediliyor. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Bedel ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. Şehitler veriyoruz ama bilesiniz ki bir şehidimiz varsa 10 teröristi de etkisiz hâle getiriyoruz. Bire on, dünyada terörle mücadelenin ölçüsü bire beştir ama bunu biz bire on olarak hamdolsun gerçekleştiriyoruz. Daha fazla olacak, yerle yeksan olacaklar. Ne dedik? İnlerine gireceğiz. Girdik, hiç acımaksızın. Bu topraklarda bunlara hayat hakkı tanımayacağız. Onun için de bu mücadeledeki kararlılığımız güçlenerek devam ediyor.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...