Erdoğan: 'Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız'

Erdoğan: 'Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız'

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "Dedik ya; bunları inlerinden çıkaracağız. Ve şimdi inlerinden çıkarılıyor" şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Tokatlılar Buluşması" etkinliğine katıldı. Buradaki konuşmasında genel seçimlerden paralel yapıyla mücadeleye kadar önemli mesajlar veren Erdoğan, milletten 400 vekil istedi. İşte o konuşmadan öne çıkan başlıklar...
AYNI MÜCADELENİN PARÇASI
"Bugün yaşadığımız sıkıntılar sanmayın ki bu coğrafyada bin yıldır yaşadığımız hadiselerden bağımsızdır. Mücadele farklı yöntemlerle devam ediyor. Daha 20 yıl önce Balkanlar'da olanlar bunun bir parçasıdır. Bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Libya'da, Yemen'de yaşananlar da bunun bir parçasıdır. Aynı şekilde çözüm süreciyle üstesinden gelmeye çalıştığımız mesele, hatta paralel devlet yapılanması diye ifade ettiğimiz şer cephesiyle verdiğimiz mücadele de aynı tarihî mücadelenin bir parçasıdır.
BUNLAR FARKLI CİNS İMAM
Çalışma ofisime dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan 2 eski polis memuru Türkiye'ye getirildi. Ey imamlar niye kaçıyorsunuz? Bunlar bizim arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil. Bunlar farklı bir cins imamlar. Niye kaçıyorsunuz? Yoksa bir suçunuz durun burada. Başbakan'ın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, hangi liderle neyi konuşuyor, bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Sen Başbakan'ın yanında bir görevlisin ya. Ne zamandan beri casusluğa başladın? Nereye kaçarsanız kaçın, sizi bulacağız. İşte Romanya'ya kaçtınız ve yakalandınız. Dedik ya bunları inlerinden çıkaracağız ve şimdi inlerinden çıkarılıyorlar
ÇOK BAŞLILIK ASLA
Dünya ve şartlar değiştikçe devletlerin de bu değişime uygun şekilde kendilerini yenilemeleri gerek. Türkiye 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde darbe dönemlerinde yerinde saymak şöyle dursun geriye gitti. Bu süreçte milletimiz pek çok fırsatı kaçırdı. İnşallah artık darbeler, vesayetler dönemi geride kaldı. 10 Ağustos sonrası parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. 7 Haziran'daki seçim, yeni Türkiye yolunda bir fırsata dönüştürülmeli. Milletime diyorum ki; 400 milletvekilini vermeye hazır mıyız? Yeni anayasayla beraber başkanlık sistemi gelecek. Çok başlılık asla.. Karar sürecini hızlandırmamız lazım. nbsp;
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Germanwings havayollarına ait uçağın Fransa'da düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili olarak Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a arayarak taziyelerini iletti.
Böcekçi polisler tutuklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen eski iki emniyet mensubu, dün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Sedat Zavar ile İlker Usta, haklarında çıkartılan kararın yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak nbsp;Metris Cezaevi'ne gönderildi. İki eski polis, "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen paralel yapı operasyonu kapsamında aranırken yurt dışına kaçmıştı. Zavar ve Usta, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonla Romanya'da gözaltına alınmıştı. Yerel mahkemeler, iltica talebini reddetmiş ama Romanya mahkemesi, 20 Mart'ta şüphelilerin Türkiye'ye iadesine hükmetmişti.
Erdoğan: 'Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız'

İran, Erdoğan'ı bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen'de yaşanan gelişmeler sonrası Tahran'ı sert şekilde eleştirmiş; "İran bölgeyi domine etme çabası içinde. Yemen, Suriye ve Irak'ta ne gücü varsa çekmesi lazım" demişti. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesi için çağrıda bulunmuştu. Şimdi gözler Erdoğan'ın 7 Nisan'da İran'a yapacağı geziye çevrildi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Kaşkavi, "Bildiğimiz kadarıyla Erdoğan'ın ziyaret programı değişmedi" dedi. Kaşkavi, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Erdoğan'ın sözlerine "Uygun bir dille cevap verdiğini" ileri sürerek şunları ifade etti: "Ülkelerin birbirini suçlamak yerine bölgenin gerçekleri ve şartlarını göz önünde bulundurarak sorunları ortak bir şekilde çözmeleri gerek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...