Erdoğan: Müslümanları bölen virüs IŞİD

Erdoğan: Müslümanları bölen virüs IŞİD

GÜNDEM Haberleri

"Terörün dini olmaz. Herhangi bir terör olayını lanetlemeden önce kim tarafından yapıldığına asla bakmadık. Bugün de ilkeli tavrımız aynı..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Sarayı'nda Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u ağırladı. Erdoğan'ın davetine icabet ederek Ankara'ya gelen Masum'a, iki ülkenin bayraklarını taşıyan atlı süvariler eşlik etti. Erdoğan da konuğunu Saray'ın ana giriş kapısında karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Masum'a "Azuz Kardeşim" diye hitap edip, konuşmasına "Kritik bir dönemden geçtiğimiz hepimizin malumu" diyerek başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi: "DEAŞ'a karşı verdikleri mücadelede desteğimizi bir kez daha vurguladık. Terörün dininin olmayacağını her zaman ifade ettik. Herhangi bir terör olayını lanetlemeden önce kim tarafından yapıldığına asla bakmadık. Bugün de DEAŞ terörüne karşı aynı ilkeli tavrımızı ortaya koyuyoruz. Başarılı olunmak isteniyorsa bataklığı kurutmayı amaçlayan kapsamlı bir stratejinin benimsenmesi şarttır. Suriye'deki krizin çözülmesi bu sebeple büyük önem taşıyor.
DEAŞ ümmetimizi parçalamanın gayreti içinde olan önemli bir virüstür. Bütün bu silah kaynakları, parasal kaynaklar nereden? Bu soruya da cevap bulmak lazım." nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin parlamentolarından 1915 iddialarına ilişkin çıkacağı iddia edilen kararlarla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı: "Konunun siyasetçilere değil, tamamen tarihçilere bırakılması yaklaşımında olduğumuzu herkes biliyor. Ermenistan'la, benim ülkemde yaşayan Ermenilerle uzaktan yakından ilişkisi olmayanların bunu kendi parlamentolarına taşıyanları her zaman kınadık. Şu anda AB arkamızdan değil çok çok gerimizden geliyor. En son arşivlerin açılması diyor. Ben 12 yıldır bu arşivlerin her an açılmasına hazır olduğunu söylüyorum. Biz bu noktada rahatız. 24'ünde de Ermenistan'da bir araya gelecekler, kendileri çalıp kendileri oynayacaklar. Konuşacaklar, Türkiye'ye hakaret edecekler. Orada ne konuşurlarsa konuşsunlar, 24 Nisan'da, Türkiye'ye gelen 100'e yakın devlet başkanı, başbakan, bakanlar, büyükelçiler orada ne yapıldığını gayet iyi görecekler. Biz de Çanakkale'de olacağız. Ama bizim gündemimizde Ermenistan yok. Biz yarın İstanbul'da dünya barışını konuşacağız. nbsp;
IŞİD terörüne dikkat çeken Fuad Masum ise nbsp;"IŞİD bir yerden bir yere intikal eden bir virüs. Bu virüs diğer kıtalara da yayılabilir" diye konuştu.


OBAMA'DAN ÖYLE BİR ŞEY DUYMAK İSTEMEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama'nın "soykırım" ifadesini kullanmayacağının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Sayın Obama'dan zaten böyle bir şeyi gerçekten duymak istemem. Böyle bir şeyi de beklemiyorum. Çünkü Türkiye'nin Amerika'nın nezdindeki yeri bellidir ve bu olaylar karşısındaki tavrı bellidir."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...