Erdoğan: MHP ve CHP'den de destek var

Erdoğan: MHP ve CHP'den de destek var

GÜNDEM Haberleri

'Ben geleneklerin ve temayüllerin Cumhurbaşkanı olmam. Anayasal haklarımı kullanırım. Başbakanlık için 3 döneme takılanlar arasında da atama olabilir.'

Köşk adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV'nin canlı yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
gt; (Oy oranı): Şu andaki durum yüzde 54 ile 58 arasında. MHP, CHP ve HDP'den de destek alıyoruz.
gt; (Ekmel Bey'e tebrik): "Menderes diktatörlüğü bitirmiştir'' demesi manidardır. CHP döneminde nasıl bir dikta döneminin olduğunu vurgulamıştır. Ve bu tespiti dolayısıyla Ekmeleddin Bey'i tebrik ediyorum.
gt; (Başkanlık sistemi): Bürokratik engellerin ortadan kaldırılması lazım. Biz bunun sıkıntıları çok yaşadık. Seçilirsem geleneklerin ya da temayüllerin cumhurbaşkanı olmam. Anayasal yetkilerimi kullanırım.
gt; (Başbakan kim olacak?): AK Parti olarak 2015 seçimlerine çok güçlü girmemiz lazım. Yüzde 50 aşılmalı. 3 dönem kuralına takılanlar içinden de başbakan ataması olabilir.
gt; ('Paralel' operasyonu): Daha bu zincirin ilk halkası, arkası gelecektir. Adliyeye girip zanlılarla fotoğraf çektirmek suçtur. Yargıya baskıdır. nbsp;
gt; (Torun da golümü beğenmiş): Futbolu baya özlemişiz. Onun hırsıyla olsa gerek torun da bana evde ''Dede ikinci golünü çok beğendim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...