Erdoğan: Kültür sanatta kopya çektik

Düzenleyen:
Erdoğan: Kültür sanatta kopya çektik

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta sadece, üzülerek söylüyorum, kopya çektik, taklit ettik, üstelik onları da kötü bir şekilde yaptık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’ne katıldı. Ödüle layık görülen isimleri ve onların temsilcilerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan kültür, sanat alanında gelişemeyen bir ülkenin gerçek manada bağımsız olabilmesinin, en azından bağımsızlığını sürdürebilmesi mümkün olmadığını belirterek “Ülke olarak maalesef bu gerçeği yeteri kadar idrak edemediğimizi kabul etmek mecburiyetindeyiz” dedi. Kalıcı olana kültür ve sanatı irfan ve hikmetle yoğurarak ulaşabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için milletine tepeden bakan, onu hor gören, saplantılı aydınlara değil gerçekten hür düşünceli ama aynı zamanda kendi tarihi ve milletiyle barışık münevverlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Erdoğan, son 2 asırdır arka arkaya maruz kalınan travmalar sonucu beka sorununa odaklanıldığını, diğer hususlara yeteri kadar zaman ayrılamadığını, enerji sarf edilemediğini söyledi. Yeni devleti kurarken kültür sanat konusunda yanlış bir stratejinin tercih edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer alanlarla birlikte kültür sanatta da sadece, üzülerek söylüyorum, kopya çektik, taklit ettik, üstelik onları da kötü bir şekilde yaptık. Kendimize ait olanları geliştirmek ve biraz önce ifade ettiğim etkileşimi sağlamak şöyle dursun mevcuda dahi sahip çıkamadık.” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin son 14 yılının altyapıdan ekonomiye, dış politikadan sağlığa kadar pek çok alanda tarihi başarı hikâyeleriyle dolu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 
“Mutlaka eksikler, aksaklıklar vardır ama hayata geçirilen projeler, elde edilen neticeler hakikaten gurur vericidir. Sadece iki alanda arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamamış olmaktan dolayı fevkalade üzgünüm, bunlardan biri eğitimdir, diğeri kültür sanattır. Önümüzdeki dönem bu iki alanı önceliklerimizin en başına çıkarmak mecburiyetinde olduğumuza inanıyorum. Eğitimle kalıcı hale getirilmemiş, kültür sanatla tahkim edilmemiş bir kalkınmanın bizi götüreceği yer zevksizliktir, sevgisizliktir, karanlıktır. Nitekim bunun sancılarını her alanda yaşıyoruz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Edebiyat” alanında Mustafa Kutlu adına oğlu Murat Kutlu’ya, “Sosyal Bilimler” alanında Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat adına Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hakan Kırımlı’ya, “Müzik” alanında Prof. Dr. Erol Parlak’a, “Sinema” alanında Şener Şen’e, “Geleneksel Sanatlar” alanında Feridun Özgören adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a, “Vefa” ödülüne layık görülen merhum Süheyl Ünver’in ailesi adına ise Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar’a ödüllerini takdim etti. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...