Erdoğan: Kapınızda dilenecek değiliz

Erdoğan: Kapınızda dilenecek değiliz

GÜNDEM Haberleri

"Türkiye AB kapısında dilenecek bir ülke değildir. Kabul etmedikleri takdirde kendi yolunu kendisi çizer.''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ziyaretinin ikinci durağı Cibuti'de, Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh tarafından törenle karşılandı. Baş başa görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Hangi inançtan olursa olsun, terörist katildir, canidir, barbardır" dedi. Mazlumların hunharca öldürüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanların içerisinden çıkıyorsa yine katildir, Hristiyanların içinden çıkıyorsa yine canidir, katildir. Musevilerin içinden çıkıyorsa, yine katildir, canidir" ifadelerini kullandı.
Erdoğan: Kapınızda dilenecek değiliz

''Türkiye hala Avrupa Birliği'ne üyelik başvurusunda kararlı mıdır? '' sorusuna karşılık Erdoğan, söz konusu sürecin şu anda devam ettiğini söyledi. ''Avrupa Birliği'ne bizi alırlar veya almazlar, önemli değil'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu: 'Aslında biz, Avrupa'yı test ediyoruz. Yani Avrupa acaba halkı Müslüman olan Türkiye'yi kendine hazmedebilecek mi? Hani İslamofobiye karşı mısınız değil misiniz? Eğer karşı iseniz Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almak durumundasınız. Geçmişten bu yana 'Avrupa Birliği bir Hristiyan birliğidir' tezi vardır. Türkiye'yi oraya katmaları halinde bu tez bir kenara alınmış olur. Türkiye NATO'da var, OECD'de var. Türkiye, diğer birçok oluşumlarda var. Niye Avrupa Birliği'ne almıyorsunuz? Demek ki sorun başka. Bir, Türkiye artık güçlü bir Türkiye'dir. Türkiye kapınıza gelip dilenecek bir ülke değildir. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülkedir. Bu kararlılığıyla Avrupa Birliği'ne eğer kabul ederlerse girer, kabul etmedikleri takdirde kendi yolunu kendisi çizer.''
Erdoğan, ''Somali'ye yaşanan saldırı Türkiye'ye yönelik bir saldırı mıdır?'' sorusu üzerine, ''Doğrusu ben, bu saldırıyı Türkiye'ye veya bize karşı bir saldırı olarak düşünmüyorum. Bugüne kadar Somali yönetimlerine karşı yapılmış olan saldırıların bir türüdür diye düşünüyorum'' ifadesini kullandı.
Erdoğan: Kapınızda dilenecek değiliz

Daha sonra Cibuti-Türkiye İş Forumu'nun kapanışında konuşan Erdoğan, "Her platformda Afrika'nın yanında yer alıyoruz, yer almaya devam edeceğiz. Türkiye için Afrika ile kucaklaşmanın, ticari ve ekonomik boyutunun ötesinde bir manası var. Bu kardeşlik ve dostluk bağımızın güçlenmesidir" dedi. nbsp;
nbsp;Erdoğan: Kapınızda dilenecek değiliz
"EMİNE" VE "ERDOĞAN"I SEVDİ nbsp;
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kempinski Otel'de düzenlenen Cibuti-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Burada isimleri "Emine" ve "Erdoğan" olan iki kardeşi seven Erdoğan, çocukların ailesiyle sohbet etti. Erdoğan, Somali ziyaretinin ardından bütün Afrika ülkelerine gideceğini söyledi. (Fotoğraflar: AA)
CEREN KENAR-CİBUTİ







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...