Erdoğan: İsrail'in tutumu barbarca ve alçakca

Erdoğan: İsrail'in tutumu barbarca ve alçakca

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte o konuşmadan satır başları

Türkmenistan son yıllarda yapmış olduğu büyük kalkınma hamlesi ile Orta Asya'da dikkat çekiyor. Şu anda üstlenilen projelerin parasal değeri 42 milyar doları geçmiş durumda. Türkiye Türkmenistan'a en çok yatırım yapan ülkeler arasında. İnşallah bu görüşmemizde bu ilişkileri konuşacağız. 2 ülkenin güçlü iradesi sayesinde mevcut rakamların daha da yükselebileceğine inancım tam. İlişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız.

"İSRAİL'İN TUTUMU BARBARCA VE ALÇAKÇA"
Bugün bu konu ile ilgili olarak görüşmeler yaptım.BM güvenlik Konseyi ile gerekli temasları yapacağız. 1967'den bu yana Mescidi Aksa'da böyle bir olay olmamıştı. Böyle bir olayın olması bir çok sıkıntıyı dile getiriyor. Bu tamamen tahrike dayalı bir olay. Mescidi Aksa bizim için 2 kıbleden biridir. Bu tüm dünya Müslümanlarını ilgilendiren bir durumdur. İsrail'in bu barbarca ve alçakca girişimi affedilemez. Uluslararası olarak atılması gereken adımların hepsini atacağız.İsrail bu tür girişimlere hep zemin hazırladığı için dünyada bizim de istemediğimiz gelişmeler gerçekleşiyor. Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi bu duruma el koyar ve tekrardan Mescidi Aksa'nın kapıları Müslümanlara açılır. Yoksa İsrail sadece bölgede değil dünyada da yalnız kalacaktır.

"HALEP HASSASİYETİMİZ KOBANİ'DEN FAZLA"
Halep'le ilgili hassasiyetimiz Kobani'deki hassasiyetten çok daha fazladır. Halep bir medeniyet merkezidir. Bu şehir adeta bir tehditle karşı karşıya. Şu anda bizler bölge ile ilgili hassasiyeti olan ülkelerle hassasiyetimizi sürdürüyoruz. halep olsun, Kobani olsun bütün hatta hassasiyetimiz devam ediyor. Irak'taki hassasiyetimiz devam ediyor. Bu çalışmaları hep birlikte sürdürüyoruz.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATAN BİZİ İMRALI DEĞİL"
Çözüm sürecinin değerlendirmesini yaptığımızda bu demokratik açılımla başlamıştır. Çözüm süreci bunun devamı mahiyetindedir. Bunun ne İmralı ne de başka bir yerle alakası yoktur. Bu hükümetimizin teröre karşı nasıl bir huzur ortamı oluşturabilirize yönelik attığımız bir adımdı.Bu süreci bu şekilde sürdürdük. Çözüm süreci içerisinde tüm siyasi partilere birlik çağrımızı yaptık. Şu anda İmralı'da başladı İmralı'da biter yaklaşımı yanlış. Bunlar zaten çözüm sürecinin aynında olmadı ki hiç. Siz etnik kimlik üzerinden insanları sokağa çağırıyorsanız sizin zaten çözüm gibi bir derdiniz yoktur. Barış isteği olan barış çağrısı yapar.

CUMHURBAŞKANLIĞI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Bildiğim kadarı ile Başbakanlık bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Bakın bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var. Bir de taş üstüne taş koymayı hayal edemeyenler var. Bunlar artık tamamen eski Türkiye'de kaldı. Eski Türkiye'de araba yoksa yaya gidelim diyenler vardı. Rahmetli Özal geldiğinde bir iki uçak aldı. Kendisine çok ağır hakaretler edildi ama hakaret edenler o uçaklara bindi. Biz şu anda Cumhurbaşkanlı Makamı için bir yer yaptıysak, bakın nbsp;Ankara'daki Başbakanlık binasının önü şu anda kendine ait değil. Bir cadde orası. Biz oarada ne zaman trafik yapsak trafik kapanırdı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ne bu yakışır mı. Buralar ülkelerin itibar makamlarıdır. Ama bunların böyle bir derdi yok. Bu bize ne sağlayacak. Gelen bütün misafirlerimiz burada karşılanacak. Herkes farklı farklı rakamlar açıklıyor. Biz tüm hassasiyetlerimizi kullanarak burayı yaptırdık. Daha orada yapılacak işler var. Bir tarafta camisi olacak dieğr tarafta konferans sarayı olacak. Bu devam edecek. olaya farklı bakan yeni Türkiye2nin yönetimi var. Bu onun bunun değil Türkiye Cumhuriyeti'nin demirbaşına giriyor. Bu konuda kontrol mekanizmaları bellidir. Bir yanlış varsa cezası verilir.
"VAKİT NAKİTTİR DİYEN BİR İKTİDARIZ"
Diğer bir konu uçak mevzusu. Bu ayıplanacak bir konudur. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı da, Cumhurbaşkanı da vakit nakittir diye gidiyor. Tarifeli uçaklarla iktidarı yollarda tüketen değil gerekirse günü birlik gidip gelen bir iktidarız biz.Bizim bazen non stop ziyaretlerimiz olacak. yeri gelecek iş adamlarımızı da alacağız bu tur uçaklarına. Zaman'dan kazancımız olacak bir kere ve gittiğimiz yerlerde Türkiye'nin duruşunu gösterecek. Böyle şeyleri yazıp çizmekle milletimin bakışını değiştiremeyecekler.

www.turkiyegazetesi.com.tr


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...