Erdoğan: İhanet çetelerine karşı okullara sahip çıkalım

Düzenleyen:
Erdoğan: İhanet çetelerine karşı okullara sahip çıkalım

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün özellikle eğitimi istismar ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve müfredata sahip çıkmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eskiden ayrıcalıklı olan az sayıda öğrencinin yararlanabildiği özel okullar, fen ve Anadolu liseleri bugün Türkiye’nin en ücra köşelerinde bile var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarıların sağlayacağını belirtti.
Türkiye’de yakın tarihte standartların düşük olduğunu, eğitimin ilk sıralarda kendine yer bulamadığını kaydeden Erdoğan, “Bunun için Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet için 14 yıl önce yola çıktığımızda, önceliği, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alana vermiş, bunların en başına da eğitimi yerleştirmiştik” ifadelerini kullandı.
Eskiden ayrıcalık olan ve çok az sayıda öğrencinin yararlanabildiği özel okullar, fen liseleri, nitelikli eğitim veren Anadolu liseleri ile yine yüksek standartta eğitim imkânı sunan meslek liseleri gibi okulların bugün Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar yaygınlaştığını ifade eden Erdoğan, aynı şekilde yüksek öğretimin liselerden mezun olan hemen her öğrencinin ulaşabildiği bir imkân hâline dö-nüştüğüne dikkati çekti.
Türkiye’ye yönelik tehditlerin, en çok istismar ettiği alanların başında eğitimin geldiğinin altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, eğitim sisteminde var olduğu anlaşılan, 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ihanet çetelerinin istismar ettiği açıkları süratle kapatarak yoluna devam etmek mecburiyetindedir. Bunun için devlet ve millet olarak okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımızın zihin dünyasını biçimlendiren müfredata, kitaplara çok iyi sahip çıkmalıyız. Geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, geleceği için hayalleri olan nesiller 2053 ve 2071 vizyonlarımızın da teminatıdır.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...