Erdoğan: 'HDP şiddete yönelirse bedelini çok ağır öder'

Erdoğan: 'HDP şiddete yönelirse bedelini çok ağır öder'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atv ve ahaber'in canlı yayınına katılarak soruları cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atv ve ahaber'in canlı yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
(HDP barajı aşamazsa Güneydoğu'da durum ne olur?): Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. Böyle bir adım atmaya kalkarlarsa bunun bedelini çok ağır öderler. Mersin ve Adana'daki olayları ben de Başbakanımız da kınadı. Bunlara rağmen beyefendiler bizlere fatura kesti. Bunlardan sonra eşbaşkan olan bu zat insanları sokağa davet ediyor.
(İmralı ile görüşmeler): "Bir aydır İmralı ile görüşülemiyor" diyorlar. Görüşmelere devlet karar verir. İmralı'nın görüşme trafiğini dağ belirlemeyecek. İmralı'yı tabulaştırdılar.
(Gülen'e ABD'de arazi): ABD, 1999'da bu ülkeden kaçan birine 400 dönüm bir arazi veriyor. Ayrıca ülkedeki 160 okulunu destekliyor. İşin aslında kilidi dershaneler konusu. Oradan çok ciddi bir parasal kaynakları var. Yıllık 1 milyar gibi bir parasal gelirleri var. Bunların dershanelerindeki kitapların içindeki metinlerden sorular çıkıyordu. Sonradan oraya müdahale edildi ve o sorun çözüldü. Daha sonra KPSS konusu… Şu andaki gelişmeler onların istediği gibi olmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...