Erdoğan: Fatih Projesi bitti diyenler ne diyecek!

Erdoğan: Fatih Projesi bitti diyenler ne diyecek!

GÜNDEM Haberleri

700 bin tabletin dağıtıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fatih Projesi sona erdi diyenler buna ne diyeceksiniz?" diye sordu.

Bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydeden Erdoğan, "2016'dan itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Böyle dev projelere ülkede alışamayanlar vardı. Onları da buna alıştırmamız gerekiyor" dedi. Tabletlerin tamamen yerli tasarımlarla Türkiye'de üretildiğini, birçok bakımdan piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, "Fatih Projesi sadece tablet bilgisayarlardan ibaret değil bilgisayarlarla birlikte etkileşimli tahtayı, çok fonksiyonlu yazıcıyı, fiber optik internet bağlantısını öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz" diye konuştu. Erdoğan, bazılarının "Fatih Projesi sona erdi. Tablet bilgisayar dağıtımı artık yapılmayacak" dediğini aktararak, "Madem Fatih Projesi sona erdi, bugün dağıtılan 700 bin tablet bilgisayara ne diyeceksiniz? Çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan siyasetin kimseye faydası olmaz" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...