Erdoğan, DSÖ'nün ödüllendirdiği Tuba Durgut'u tebrik etti

Düzenleyen:
Erdoğan, DSÖ'nün ödüllendirdiği Tuba Durgut'u tebrik etti

GÜNDEM Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ödüle layık görülen AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik telefonu geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut ,"tütün salgını" ile mücadele alanında yaptığı çalışmalar dolayısıyla DSÖ tarafından ödüllendirilerek ülkeyi gururlandırdı. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan bu başarısından ötürü Durgut ile telefonda görüşerek, tebriklerini iletti.

Müşerref Pervin Tuba Durgut kimdir?
Tuğba Durgut, 1973 Rize doğumludur. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan Durgut, Indiana Üniversitesinde Halk Sağlığı yüksek lisans eğitimi aldı. 2009-2018 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Proje Danışmanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında müşavirlik yaptı. Aynı dönemde tütün kontrolü, obeziteyi önleme, kadına karşı şiddet alanlarında çalışmalar yürüttü ve bu alanlarda sosyal kampanyalar yöneten Durgut, Yeşilay ve Kadın ve Demokrasi Derneği Toplumsal Farkındalık Komisyonu üyelikleri yapmıştır. Tuğba Durgut, evli ve 2 çocuk annesidir.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...