Erdoğan, dördüncü ve son kez aday olacak

Erdoğan, dördüncü ve son kez aday olacak

GÜNDEM Haberleri

Eskişehir AK Parti il kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, 30 Eylül'de dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağını söyledi. Parti içinde bir nifak çıkmasını isteyenlerin olduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar" dedi.

Partisinin Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz verdiğimiz sözün gereği olarak 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de Ankara'daki büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız" dedi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;

BU PARTİDE FİTNE ÇIKMAZ
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler hüsrana uğrayacaklar. Fal bakanların, niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak."

PARTİ TEŞKİLATIMIZI YENİLEYECEĞİZ
AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin 30 Eylül 2012 tarihinde yapılacağını belirten Erdoğan, "Türkiye'yi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız" dedi. Parti kuruluşunu gerçekleştirirken Afyonkarahisar'da yapılan toplantıda "uzun ince bir yoldayız, gideceğiz gündüz gece" dediklerine işaret eden Erdoğan, "durmak yok, yola devam" dediklerini ve aynı şekilde yola devam edeceklerini ifade etti. 2012 içinde, ilçe kongrelerini, Genel Merkez Kadın Kolları ve Genel Merkez Gençlik Kolları kongrelerini başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Bizim teşkilat anlayışımız kağıt üzerinde değil" diye konuştu. nbsp;
nbsp;
RABBİME HAMD EDİYORUM
AK Parti kongrelerindeki heyecanı hiçbir partinin yakalayamadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz, birbirimizi üzmedik. Biz, kavga etmedik. Biz, kongrelerimizde makam kavgasına, koltuk kavgasına, rütbe hırsına asla tevessül etmedik. Biz, kongrelerimizde sevgiyi yücelttik, hizmet aşkını yükselttik, kardeşliği pekiştirdik. Biz, kongrelerimizi tüzüğümüzün bir gereği olmasının, anayasanın ve yasaların bir gereği olmasının ötesinde, bir şölene, bir düğüne, bir bayram havasına kavuşturduk. İşte tablo bu... nbsp;Gittiğimiz her şehrimizde, havaalanından kongrenin yapılacağı yere kadar halkımızın, milletimizin, vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sevgi gösterileriyle karşılandık. Kongre salonlarında hasretle, muhabbetle, aşkla kucaklandık. Bakın burada, Eskişehir'de Rabbime bir kez daha dua ediyorum, hamd ediyorum. 2001 yılında, Afyonkarahisar'da bir avuç arkadaşımızla çıktığımız bu kutlu yolda, bizi bugünlere eriştirdiği, bize böyle bir muhabbet, böyle bir sevda, böyle bir coşku nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. 14 Ağustos 2001'de, Ankara'da, Bilkent Otel'de, bir salon dolusu arkadaşımızla çıktığımız bu kutlu yolda, bugün artık stadyumlara, devasa spor salonlarına sığmayan bir harekete dönüştüğümüz için Rabbime hamd ediyorum. 3 Kasım 2002'de, kuruluşumuzdan 15 ay sonra girdiğimiz ilk seçimde yüzde 34 oy aldığımız, ardından 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oya ulaştığımız, 12 Haziran seçimlerinde, Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu aldığımız, yüzde 50'ye ulaştığımız için Rabbime hamd ediyorum. Elbette, böyle bir teşkilatla yürüdüğümüz için, böyle yol arkadaşlarıyla yürüdüğümüz için, bizlere böyle ak yüzlü, ak gönüllü, alnı ak, yüreği ak, vefalı, cesur, kahraman yol arkadaşları nasip ettiği için Allah'ıma hamd ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...