Erdoğan: Dinleme iddialarını Obama'yla konuşuruz

Erdoğan: Dinleme iddialarını Obama'yla konuşuruz

GÜNDEM Haberleri

"Önümüzde NATO zirvesi var, sonra BM Genel Kurulu. Türkiye ile ilgili süreci, liderlerle bir araya geldiğimizde çok açık, net konuşacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nbsp;Der Spiegel kamuoyuna sızan istihbarat belgelerine dayandırdığı "ABD de Türkiye'yi dinlemiş" iddiasına ilk kez cevap verdi. Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştireceği KKTC'ye hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Dinleme iddiasına ilişkin soru üzerine "Daha önce Amerika, Almanya'yı dinlemişti ve Almanya'da ciddi bir hesaplaşma olmuştu" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Aynı şey Amerika için de olmuştu. İstihbaratı güçlü ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe diye bir şeyi yoktur. Hepsi yapıyor. Önümüzde NATO zirvesi var, sonra BM Genel Kurulu. Tabii Türkiye ile ilgili süreci, liderlerle bir araya geldiğimizde çok açık, net konuşacağız. Zannediyorum ki dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları, daha kontrol altına alma gibi bir durumları olabilir."

Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamaları sorulması üzerine "Bunları Sayın Genelkurmay Başkanımız ile haftalık olağan toplantımızda görüşürüz" dedi.
Cumhurbaşkanı, Emniyet'teki paralel yapı operasyonunun sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Daha önceki iki dalgadan sonra verilen ifadelerle yeni süreçler ortaya çıktı. Bu da, onun devamı. Yani 'Bu bir sondur' denemez. Belki yine ortaya çıkacak birçok bilgi ve belgeyle dördüncü dalga da olabilir. Şimdi gözaltına alınanlarla ne meydana çıkar, kimler tutuklanır, kimler bırakılır bilemiyorum. Sadece takip ediyoruz."

DENKTAŞ İÇİN DUA ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'da KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etti. Denktaş'ın kabrine çelenk bırakan Erdoğan, anıt defterini de imzaladı. nbsp;

YUNANİSTAN'A SESLENDİ: Sizde hep 'ver' nbsp;bir de 'al' deyin

"Bizim samimi gayretlerimizi aynen Yunanistan da ortaya koyarsa, inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girecektir"

Seçimle Köşk'e çıkan ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geleneği bozmadı, ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havaalanı'ndaki karşılama töreninin ardından, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Ardından KKTC Cumhurbaşkanlığı sarayına geçen Erdoğan, mevkidaşı Derviş Eroğlu'yla bir araya geldi. iki lider, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs müzakerelerine değinen Erdoğan, "KKTC halkı referandumda onuruna düşeni yaptı. Ancak sabrının karşılığını alamadı. Başından beri adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yanayız. Garantör ülkeler olarak bizim samimi gayretlerimizi aynen Yunanistan'ın da ortaya koyması lazım. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girecektir" dedi.
Fırsat penceresinin sonsuza kadar açık kalamayacağını herkesin bilmesi nbsp;gerektiğini belirten Erdoğan "Süreci zamana yayıp, Türk tarafını ve uluslararası camiayı oyalamaya kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, ruhban okuluyla ilgili bir soru üzerine de Yunanistan'a şöyle seslendi: "Ruhban Okulu'nu açmak çok zor bir şey değil ama siz de sözünüzde durun. Atina'daki yıkılmış iki caminin inşa edilmesine izin verilmesi gerekiyor. Siz hep ver ağacının altında doğdunuz, orada büyüyorsunuz. Sizde hiç al yok, bir de al deyin. Mesele bu." nbsp;


İsmail Kapan / Lefkoşa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...