Erdoğan devamı da gelecek mesajı verdi

Düzenleyen:
Erdoğan devamı da gelecek mesajı verdi

GÜNDEM Haberleri

İdlib’de operasyonu ÖSO’nun yürüttüğünü, askerimizin henüz bölgeye gitmediğini ifade eden Erdoğan, olası göçe karşı hazırlıkların yapıldığını ifade etti. “Fırat Kalkanı Harekâtı ile kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşıyacağız.”

İSMAİL SONSUZ  A.KARAHİSAR - Türkiye’nin sınır güvenliği için hayati öneme sahip olan Suriye’nin İdlib kentinde hareketlilik sürüyor. AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki kampında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki son duruma ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Türk askerinin henüz İdlib’de olmadığını belirten Erdoğan şöyle konuştu: Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerinin sayısı, çetrefilliği arttıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor. Suriye’deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. İnsani dramların çözümü konusundaki görüşlerimi, girişimlerimizi, operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Fırat Kalkanı Harekâtı ile kendimize bölgemizde açtığımız alanı, şimdi İdlib’in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte örneğin İdlib’de ciddi bir harekât var ve bu devam edecek. Zira biz oradaki kardeşlerimizi, Halep’teki zulümden kaçmak suretiyle İdlib’e gelen kardeşlerimizi, ne olursa olsun, ‘İster ölün, ister kalın’ diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız ve şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler alma imkânı elde edeceğiz. 
Kampın açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib hadisesine ilişkin “Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil” dedi. Erdoğan, “İdlib’de ciddi bir harekât var, dediniz, Fırat Kalkanı Harekâtı gibi operasyonel olarak mı biz burada yer alacağız?” sorusuna “Fırat Kalkanı bitti. Bunun adı da açıklanır” cevabını verdi. 

İÇERİDE BİZ, DIŞARIDA RUSYA 
İdlib’deki insanların güvenliği noktasında Türkiye ve Rusya’nın beraber hareket ettiğini vurgulayan Erdoğan, İdlib’in içinin Türkiye tarafından korunacağını, dış tarafı ve sınırının korunmasının ise Rusya tarafından sağlanacağını söyledi. Erdoğan, “Orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler, Rusya’nın yürüttüğü bir süreç, diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirimizi aldık, alıyoruz” dedi.

YUMRUK SAYISI SAYILMAZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’den Türkiye’ye yaşanması muhtemel göç hareketine ilişkin ise her türlü tedbirin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirdi. Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekâtı’nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?” sorusuna, “Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz” cevabını verdi.
Erdoğan devamı da gelecek mesajı verdi
“KİMSE ALINMASIN”
MİLLET DEĞİŞİM İSTİYOR

“Bu yenilenme sürecini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar”
AK Parti’nin iktidara gelişinden bu yana Türkiye’nin katettiği mesafenin AK Parti’nin karnesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Değişime direnmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu, benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği bir yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz. Bunun için teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa yenileyeceğiz, belediye başkanlarımızın bazılarının dinlenmesi, veya başka görevlerde dinlenmesi gerekiyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekiyor. Önümüzdeki dönemde istişare yönteminden taviz vermeden hem kendi içimizdeki birlik ve beraberliği güçlendirecek hem de milletle olan bağları tahkim edeceğiz. Kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmemizden daha doğal ne olabilir? Aksi hâlde geçmişteki o partilerden farkımız kalmız. 
Erdoğan devamı da gelecek mesajı verdi
Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik yan yana...

KAMPTAN NOTLAR
Çipli kartla içeri girdiler

- Partililer “Cumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti’nin kurulduğu topraklara hoş geldiniz” pankartlarıyla karşılandı. 
- Kamp sırasında bütün katılımcıların yakalarına özel güvenlik çipi takıldı. 
- Bazı bakan ve milletvekillerinin toplantıya eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldıkları gözlendi. Erdoğan kürsüye üzerinde yeşil ceket ile çıkarken Emine Erdoğan kıyafetini sarı beyaz tercihinden yana kullandı.
- Kampın teması ‘Hep Birlikte Büyük Hedeflere’ oldu. 
- Toplantı öncesi AK Parti’nin kuruluş esnasında yaşadığı zorlukları içeren bir video gösterildi.  Kampa özel olarak “16 yıllık demokrasi yolculuğumuz” isimli kitapçık hazırlandı. 
- Kampa Bülent Arınç da kamptaydı. “AK Parti’nin kuruluşundan önceki son toplantısını da Afyonkarahisar’da İkbal Otel’de yapmıştık. 2015’den bu yana katılmıyordum” açıklamasında bulundu.
- Erdoğan, kampta Türkiye-İzlanda maçına değindi. Erdoğan, “Millî takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama 3-0 mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisini alkışlıyorum” dedi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...