Erdoğan: Demirtaş terörist, adadakiler darbeci!

Düzenleyen:
Erdoğan: Demirtaş terörist, adadakiler darbeci!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, HDP lideri için “O bir terörist” dedi. Erdoğan, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucularının ise 15 Temmuz devamı bir hadise için orada bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 sonrasında Almanya’da basın toplantısı düzenleyerek zirveyi değerlendirdi. Terörle mücadeleden Suriye meselesine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

SESSİZ KALAMAYIZ:  Terörizmle mücadelede eylem planına elimizden gelen desteği vereceğiz. Suriye’de terör adaları oluşmasına izin vermeyeceğiz. Sınırlarımızın hemen yanı başında terör örgütlerinin desteklenmesi, silahlandırılması, bölgede terör adacıkları oluşturulmasına kesinlikle sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz. Namlusu bize yöneltilen silahların yarın dünyanın başka yerindeki eylemlerde kullanılmayacağının garantisi yoktur.

BATI’DAN YÜZ BULUYORLAR:  Geçen yıl 15 Temmuz gecesi ülkemizde kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunan ve 250 vatandaşımızı hunharca şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan terör örgütünün militanları, Batı ülkelerini kendilerine güvenli liman olarak görüyorlar. Bu tablonun, özellikle 15 Temmuz gecesi demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletimizi rahatsız ettiğini, daha da ötesi rencide ettiğini özellikle belirtmek isterim.

KATAR’DA KAZANAN OLMAZ:  Katar’a yönelik ithamları haksızlık olarak değerlendiriyor, yaptırımları da doğru bulmuyoruz. Dünyadaki her ülke gibi Katar’ın da egemenliğine saygı duyulmalıdır. Daha önce de ifade ettiğim gibi, kardeş kavgasının kazananı olmaz. Körfez’deki bütün kardeşlerimizin güvenliği, huzuru ve istikrarı, en az kendimizinki kadar önemlidir. Kışkırtmalara asla prim verilmemesini istiyoruz.

ALMANYA TAHAMMÜLSÜZ:  Almanya’da üç milyon soydaşım var. Onlarla salon toplantısı yapmayı arzu ettim. Fakat Alman yönetimi, müsaade etmedi. Özgürlüklerden bahsedemezler. Bu, bumerang gibi kendilerini bulur ve vurur. Telekonferansla konuşma arzumuza dahi tahammül edemediler. Ama PKK terör örgütünün dağdaki eşkıyalarına telefonla bağlanmalarına göz yumdular. Polis kordonuyla onu yürütenler, meşru derneklere izin vermiyorlar.

KIBRIS’TA B VE C PLANIMIZ VAR:  (Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalması) Açıkçası sonuçtan büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye, sorunun çözümüne farklı parametrelerle katkı sağlama çabalarını yine sürdürecektir. Aynı tutumu ilgili tüm taraflardan bekliyoruz. Olmadığı takdirde şüphesiz ki B planı, C planı, bunlar da düşünülmeye başlanacaktır. Bu tablo, Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler iyi niyet misyonu parametreleri çerçevesinde bir çözüm bulunmasının imkansızlığını ortaya koymuştur. Artık bu parametrelerde ısrar etmenin bir anlamı yoktur.

BARZANİ VAZGEÇMELİ:  (Kuzey Irak Yönetiminin bağımsızlık referandumu yapma isteği) Irak’ın yarınları açısından sıkıntı verici. Irak’ın bağımsızlığı için referandum yanlış. Barzani’ye dedik, “Bu yanlış bir yoldur. Bundan vazgeç” diye. Bu konudaki direnmeleri onlara kaybettirir. Bizim için Irak’ın bütünlüğü çok önemlidir. Yarın bunun bedelini ödemeleri zor olacaktır. Temenni ederim ki referandum yapılmadan vazgeçerler.

O KİŞİ BİR TERÖRİST:  (Selahattin Demirtaş ne zaman serbest kalacak sorusuna) Teröristleri cezaevlerinden bırakma yetkisi bizim değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Söylediğiniz kişi bir teröristtir. Kürtleri sokağa dökmüştür. Bizim arkamızda YPG var, PKK var diyen bir kişidir. Yargı onlarla ilgili ne karar verirse odur.

BÜYÜKADA’YA DARBE İÇİN GELDİLER:  (İnsan hakları savunucularının Büyükada’da gözaltına alınması) Acaba Büyükada’daki bir otelde niçin toplanmışlardı? Adeta 15 Temmuz’un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir. Gelen istihbarat üzerine gözaltına alınmıştır. Buradan bir yargı süreci başlayabilir. Ama benim bir tasarrufum yok. Kararı yargı verecektir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...