Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı vitrin makamı değil

Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı vitrin makamı değil

GÜNDEM Haberleri

Gül'ün dönemini ayrı tutan Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı; siyasetin tepe noktasıdır. Dünyanın her yerinde bu böyledir" dedi.

Seçim startını hafta sonu veren AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün başkent Ankara'daydı. Seçim kampanyasını yürüteceği Kuleli Sokak'taki Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açan Erdoğan, binanın basamaklarından kalabalığa seslenirken şu mesajları verdi: "Siyasetin dışında bir cumhurbaşkanı düşünmek asla mümkün değildir. Cumhurbaşkanlığı, bir vitrin makamı değildir siyasetin tepe noktasıdır ama bunu anlamayanlar olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur fakat bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olabilir. Tabii sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil." nbsp;
VİZYON BELGESİ CUMAYA
Başbakan Erdoğan, hazırlığı süren "Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi"ni cuma günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 10 bin kişinin katılacağı törende açıklayacağını söyledi. "Yeni Türkiye" yaklaşımının öne çıktığı belgede, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının neleri, nasıl yapacağı yer alıyor. Cumhurbaşkanı'nın 77 milyonu kucaklayacağının altı çizilirken, Türkiye'nin bölge ve dünya siyasetindeki yerine dikkat çekiliyor. Başbakan Erdoğan, akşam da Ankara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nin açılış törenine ve iftar programına katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Biz devlet ve millet diye 2 ayrı tarafı, cepheyi asla kabul etmiyoruz. Bu devlet milletin devleti, millet varsa devlet vardır. Bazıları diyor ki 'biz tarafsızız'. Kardeşlerim, biz tarafsız değiliz. 'Başbakanım hangi taraftayız?'. Söyleyeyim, biz milletin tarafındayız, muhalefet de devletin tarafında. Aramızdaki fark bu" dedi. Haber Merkezi ANKARA

nbsp;Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı vitrin makamı değil
Erdoğan Köşk seçiminin oy pusulasında bu fotoğrafını kullanacak.


nbsp;Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı vitrin makamı değil

BEYİN TAKIMINDAN VİZYON BRİFİNGİ

Başbakan Erdoğan, kurmaylarıyla Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Beşir Atalay, Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Mustafa Şentop, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Binali Yıldırım, Yalçın Akdoğan'ın da aralarında olduğu "beyin takımı" Erdoğan'a brifing verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...