Erdoğan, CIA Başkanı ve Hakan Fidan arasında üçlü zirve

Düzenleyen:
Erdoğan, CIA Başkanı ve Hakan Fidan arasında üçlü zirve

GÜNDEM Haberleri

CIA Başkanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Üçlü zirve, Erdoğan-Putin görüşmesinin hemen ardından yapıldı.

ABD Başkanı Trump tarafından CIA Başkanlığına getirilen Mike Pompeo ilk yurtdışı gezisi için bugün Türkiye'ye geldi.

Pompeo'nun ziyaret kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesinde alındı.

ÜÇLÜ ZİRVE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pompeo Ankara'da temaslarına başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüşen CIA Başkanı Mike Pompeo, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan'la görüşmeye Hakan Fidan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pompeo görüşmesi önces Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

EL BAB VE RAKKA OPERASYONLARI MASADA

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun kablünde El Bab ve Rakka operasyonları masaya yatırıldı. Erdoğan-Trump görüşmesinde iki liderin, bu operasyonlarda ortak hareket etme kararı aldıkları belirtilmişti.

Ziyarette sadece Suriye değil, Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele başlığının da ele alınması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...