Erdoğan:Bunların hiçbirine pabuç bırakmayız

/ Kaynak: CHA
Erdoğan:Bunların hiçbirine pabuç bırakmayız

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılarla ilgili, ''Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda yolumuza devam edeceğiz'' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılarla ilgili, ''Biz bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Geri durmak, geri adım atmak veya bu süreci ertelemek böyle bir düşünce söz konusu değildir. Kararlılıkla biz yine bu yolda yolumuza devam edeceğiz'' dedi


SCHMİDT İLE GÖRÜŞTÜ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarkalı mevkidaşı Helle Thorning Scmidt ile yaptığı ikili görüşmenin ardından gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katıldı.

Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Danimarka'yla birlikte gerek siyasi, gerek askeri, gerek ekonomik alanlarda atılan adımların en üst düzeyde yapılmakta olan çalışmalara ışık tutan bir süreç olduğunu dile getirdi. Erdoğan, özellikle 2012 sonu itibariyle 1,7 milyar dolar olan ticaret hacmini, 2015 sonu itibariyle 5 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Patriotlarla ilgili olarak, Danimarka'dan gönderilen askeri uzmanlardan ötürü teşekkürlerini sunan Erdoğan, bunların NATO'daki Türkiye-Danimarka birlikteliğinin ayrı bir güzelliği olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan, Danimarka'nın, AB sürecinde Türkiye'ye verdiği destekten dolayı da memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, Schmidt'le yaptığı görüşmede Türkiye'nin Suriye'yle ilgili ilişkilerini de değerlendirdiklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüyle ilgili konuda ise, ''Buradaki yasal sürece yönelik atılan adımları ben mevkidaşımdan öğrenmekten ayrıca memnun oldum. Temennim odur ki, bir an önce buradan bu neticeleri almak suretiyle, dünyada terörle mücadelede müşterek atmamız gereken adımları da süratle atalım ve buralardan da çok farklı neticeler elde edelim diyorum'' dedi.

TERÖRÜN HEDEFİ DEMOKRASİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yönelik terör saldırılarıyla ilgili, "Terör kimi, nereyi hedef alırsa alsın elbette kötüdür ancak bir siyasi partiyi, demokrasinin, millet iradesinin, çok sesliliğin en önemli unsurunu hedef almak takdir edersiniz ki çok daha kötüdür" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da dün akşam düzenlenen çifte saldırı ile ilgili ciddi bilgiler ve tespitler olduğunu söyledi. Erdoğan, konuyla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağını dile getirdi.


Ankara'da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıların ardından Danimarka'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için koruma tedbirleri artırıldı.

Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Danimarkalı güvenlik yetkilileri, Erdoğan için güvenlik seviyesinin "Amerika ve Çin seviyesine" çıkartıldığını bildirdi. Yetkililer, bu güvenlik seviyesinin Avrupalı liderler geldiğinde uygulanan güvenlik seviyesinden daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

##tgvideo##

Bu çerçevede Erdoğan'ın Kopenhag'da kaldığı otelin çevresindeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Erdoğan'ın kaldığı oteli gece boyu 20 polis korudu.

OTELDE KÖPEKLİ ARAMA

Başbakan Erdoğan'ın kaldığı Marriott Oteli'nde muhtemel bir açıklama için bekleyen basın mensupları, Danimarka polisinin arama sürpriziyle karşılaştı. Basın mensuplarının çantalarının yanı sıra lobideki müşterilerin valizleri de köpeklerle arandı.


ERDOĞAN: CİDDİ TESPİTLER VAR


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da dün akşam düzenlenen çifte saldırı ile ilgili olarak ayrıntılı açıklama yapmadı fakat etrafındaki muhabirlere ciddi bilgiler ve tespitler olduğunu söyledi. Erdoğan, konuyla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağını dile getirdi.

KOPENHAG'DA İKİ GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Bu arada Kopenhag'daki Alevi grupların yanı sıra Kürt grupların da gösteri düzenleyeceği bildirildi. Danimarkalı yetkililer, daha önce 21 Mart'ta Nevruz kutlamaları yapacağını belirten Kürt grupların, Erdoğan'ın gelişinden dolayı gösterileri bir gün öncesine aldıklarını dile getirdi.

Normalde Kopenhag'da gösteriler için 32 polisin görevlendirildiğini belirten Danimarkalı güvenlik yetkilileri, Ankara'daki saldırıların ardından da bu sayının 65'e çıkartılacağı bilgisini verdi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...