Erdoğan: Brüksel'deki saldırgan sınır dışı ettiğimiz bir kişi

Düzenleyen:
Erdoğan: Brüksel'deki saldırgan sınır dışı ettiğimiz bir kişi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'deki teröristlerden bir tanesi daha önce Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz teröristtir. Belçika ise o teröristi serbest bıraktı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Cumhurbaşkanı İohannis, ikili görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşmelere katıldı. Görüşmelerin ardından ortak açıklama yapıldı. Erdoğan, Belçika'daki terör saldırısıyla ilgili çok önemli bir açıklama yaparak "Brüksel'deki teröristlerden bir tanesini daha önce Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz teröristtir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir." dedi.

"ROMANYA'DA 10 BİN TÜRK FİRMASI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

"PKK, PYD, DAEŞ" ARASINDA FARK YOKTUR

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. İstanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEŞ bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

"BRÜKSEL'DEKİ TERÖRİSTLERDEN BİRİNİ DAHA ÖNCE SINIR DIŞI ETTİK"

Brüksel'deki teröristlerden bir tanesini daha önce Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz teröristtir. Sınır dışı işlemini 14 temmuz 2015'te Belçika büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir.

Hatta hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz. Ve nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu ifade ediyorum."

Erdoğan: Brüksel'deki saldırgan sınır dışı ettiğimiz bir kişi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...