Erdoğan: Böcekte Pensilvanya parmağı var

Erdoğan: Böcekte Pensilvanya parmağı var

GÜNDEM Haberleri

"Paralel yapının nerelere sızıp ne tür faaliyetler gösterdiği ortada. Bunun Pensilvanya ayağının olmaması kesinlikle söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük resmi Afrika gezisinin ilk durağı Cezayir'e gitti. Ekvator Ginesi'nin ev sahipliğindeki 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne de katılacak olan Erdoğan, yolculuk öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin soruları üzerine gündemi değerlendirdi. "Çözüm Süreci silahsızlanma yolunda doğru bir mecrada mı?" sorusuna "Bu tür şeylerin sözünü etmek çok güzel. Ancak aslolan uygulamadır" cevabı veren Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Özellikle 6-7 Ekim'den sonra gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır. Bu konuda atılacak adımları takip ediyoruz."
Erdoğan, bir gazetecinin "Böcek iddianamesi tamamlandı. Bir emniyet amirinin böcekleri yerleştirdiği dönemde Pensilvanya ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Bu iddianamenin artık yargı sürecinde altından neler çıkacak birlikte göreceğiz. Şu an ortadaki vaka neyse, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığı, faaliyetleri ortada. Ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması söz konusu değil kesinlikle. Son MGK bildirisinde bunu açıkladık. Hükümetimiz bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Kısa sürede nihai kararını açıklayacaklardır."
Orta Doğu'daki kaosa çözüm olarak sunulan "Eğit-donat"la ilgili olarak şu ana kadar tarafların henüz kararlı bir adım atmadığını da vurgulayan Erdoğan "Koalisyon güçleri içinde çok çok lokal bazı çalışmalar oluyor. Ama bunu zaten biz de yapıyoruz. Gereken henüz yapılmış değil" dedi. nbsp;
BAĞIMSIZLIK ŞEHİTLERİNE DUA ETTİ nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Cezayir'deki programına şehitler abidesine çelenk koyarak başladı. Houari Boumediene Havalimanı'nda Cezayir Ulusal Konsey Başkanı Abdülkadir Bin Salih tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan ilk olarak şehitler abidesine geçti. Cezayir'in Fransızlara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi anısına dikilen anıta çelenk koyan Cumhurbaşkanı şehitler anısına dua etti.

BEDELLİ CEVABI: nbsp;'Sırtımızda ağır bir küfe var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlikle ilgili tavrının sorulması üzerine de şunları söyledi:?"Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Ve bunlar doğru yaklaşım tarz değil. TSK'nın kanaatini bir yere bırakmak da mümkün değil. Silahlı Kuvvetler'in ihtiyacını gözardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak karar verilir ve hükümet kararını uygulamaya koyar. Şu anda bu kararı ne hükümet vermiş, ne TSK'nın kesin kanaati açıklanmış ne de bana kesin bir şey yansımıştır. Cumhurbaşkanı olarak ben de bu olaya artı ve eksilerini ilgili mercilerle değerlendirerek vermek durumundayım. Çünkü sırtımızda bizim gerçekten ağır bir küfe var."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...