Erdoğan BM'ye sert çıktı: Konuşmayın icraat yapın

Erdoğan BM'ye sert çıktı: Konuşmayın icraat yapın

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda başta BM olmak üzere modern dünyaya sert eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı, katliamlar karşısında BM'nin ve modern dünyanın tavır alamadığını söyledi, çifte standartların uluslarını terörü körüklediği uyarısı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 69. Genel Kurulu'nda konuştu. Modern dünyanın ve BM'nin yaşanan katliamlar karşısında çözüm üretmeyip sessiz kaldığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:"İklim değişikliği çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor. Bu manzara insan onuruna yakışır bir manzara değildir.Burada BM'de bir sorun vardır demektir. Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir. Sadece Gazze'de son İsrail saldırısında 490 çocuk katledildi, 3 bin çocuk yaralandı. Sahilde oynayan camilere sığınan annelerin kucağına sığınan çocuklar acımasızca yok edildiler. nbsp;

UMUTSUZLUK ARTIYOR
Bazı ülkeler için "Basın özgürlüğü yok" diyenler, Filistin'de öldürülen 16 gazeteciye neden sessiz kaldı. Modern dünyanın bu çifte standardı ciddi güvensizlik oluşturmaktadır. Uluslararası terörün kaynağı da bu güvensizlik ortamıdır. Kurumlara olan güvensizlik duygusu umutsuzluğa sevk etmektedir. Irak maalesef terör örgütlerinin hareket alanı haline geldi bu durum Türkiye'yi etkilemektedir. İsrail'in yanında bağımsız bir Filistin devletinin kurulması insani bir zorunluluktur.


DAHA CESUR OLUNMALI
Artık icraat zamanıdır. Bu durum, küresel vicdanın kabul edebileceği bir durum değildir. BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararlar, bakıyorsunuz bir ülkenin iki dudağı arasındadır. Gazze'de, Suriye'de katliamlar yapılırken BM beklenen çözümü üretememiştir. Dünya beşten büyüktür. Daha fazla masum insan ölmeden BM sorunlara ağırlığını koymalıdır. BM doğruya savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır.

İSLAM İLE TERÖR YAN YANA GELMEZ
Din adına terör kavramını onaylamıyor dinlere büyük bir saygısızlık olduğunu inanıyoruz. İslamla terörün yan yana kullanılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu yaklaşım inciticidir. Bölgemizde barış ve refahın tesis edilmesi için yoğun çaba içindeyiz. 1.5 milyon insan ülkemizde. Kendilerine her türlü imkanları sağlıyoruz. Dünyadan ciddi bir destek geliyor mu, hayır… Bölgemizdeki sorunlara sadece insani ve vicdani olarak yaklaşıyoruz. Suriye'den kaçmak zorunda kalan Kürtlere de biz kucak açtık.

ÇOCUK KATİLLERİNİN KARŞISINDAYIZ
500 yıl önce Avrupa'dan kovulan Mu-sevilere sahip çıktığımız gibi bugün de ırklarına dinlerine bakmadan herkese kucak açıyor yardım elini uzatıyoruz.
Türkiye teröre destek veren, göz yuman değil, teröre karşı en etkili mücadeleyi veren bir ülkedir. Terörün, zalimlerin, katillerin, özellikle de çocuk katillerinin karşısında dimdik duracak demokrasiyi daha güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz.Bu doğrultuda her ülke ile işbirliği yaparız.

'IŞİD ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜDÜR' nbsp;
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki özellikle İslam ile terörün yan yana gelemeyeceği yönündeki sözleri büyük alkış aldı. Erdoğan 22 dakika süren hitabının ardından BM Güvenlik Konseyi'nde konuştu. Erdoğan burada "IŞİD, eli kanlı bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini aralıksız sürdürmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...