Erdoğan Bayraktar, 'Bana yardım edin'

Erdoğan Bayraktar, 'Bana yardım edin'

GÜNDEM Haberleri

Kentsel dönüşüm alanı olunca bo-şaltılması istenen Kızılay'daki Devlet Mahallesi, Bayraktar'ı "Gezi Parkı" ile tehdit etti.

Cumhuriyetin ilk lojman statüsündeki yer olan Ankara'nın Devlet Mahallesindeki konutlarda oturan kamu görevlileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında adeta bir sinir savaşı yaşanıyor. Dönüşüm alanı ilan edilen lojmanlardan çıkmamak için direnen bürokratlar 18 aylık kiralarının ödenmesi teklifini kabul etmezken, nbsp;Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisine "Gezi parkından fena yaparız" diyenlere karşı basından destek istedi. Ankara'nın en merkezi yeri olan Kızılay'da bulunan ve kamuoyunda 'Saraçoğlu evleri' olarak bilinen Devlet Mahallesi ocak ayında afet riski bulunan bölge ilan edildi. Bu alanda kentsel dönüşüm yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi. 82 dönümlük alanda bulunan 500 civarında konutun yıkılarak yerine ticaret merkezleri, fuar alanları, eğlence merkezi yapılması kararlaştırıldı. Lojmanlarda oturanlar ile Şehircilik Bakanlığı arasındaki kriz ise bu aşamadan sonra başladı. Bakanlık lojmanların boşaltılması için lojmanlarda oturanlara defalarca yazı gönderdi. Ancak sadece 100 konut boşaltıldı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, nbsp;"Devlet mahallesinin yenilenmesi için çalışma başlattık. Ancak, 'Makama tahsisli lojman ben çıkmam' diyen bürokratlar var. Binalar dökülüyor. Burada oturanların çalıştıkları kurumlarına yazı gönderdik. Başka bir lojmana alınması veya 18 ay boyunca kiralarının ödenmesi konusunda öneriler götürdük. Ama halen boşaltılmadı. Sadece 100 konut boşaltıldı. Diğerlerini bekliyoruz" dedi. Dönüşüm kapsamında Devlet Mahallesinin Ankara'nın mimari dokusuna uygun olarak yeniden inşa edileceğini hatırlatan Bayraktar, "Cumhuriyetin ve Ankara'nın simgesi olan bir turizm alanına dönüştüreceğiz. Ağaçlar ve yapılar korunacak ama aslına uygun olarak yenileyeceğiz. Buralara, kafe, restoran, butik oteller kurulacak. Önemli bir turizm merkezi haline gelecek. nbsp;Allah aşkına bu konuda beni destekleyin. 'Geziden fena yaparız' diyenler var. Çünkü ne yapmak istediğimizi bile bilmiyorlar" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...