Erdoğan 'Başkalık sistemini tartışmak herhalde günah değil'

/ Kaynak: İHA
Erdoğan 'Başkalık sistemini tartışmak herhalde günah değil'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Başkanlık sistemi olmazsa olmazımız değil ama bunu tartışmak da herhalde günah değildir" diye konuştu.

G20 liderler zirvesi için bulunduğu St Petersburg'da Türk gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Başkanlık sistemi noktasında benim kanaatim belli. Bu eğer, şu anda yapılan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili biz başkanlık sistemini adeta bir engel olarak ileri sürüyormuşuz gibi bir yaklaşım olarak değerlendiriliyorsa, ben defaatle söyledim, bizim bu olmazsa olmazımız değildir dedim ama bu konunun üzerinde çalışmak, bu konunun üzerinde tartışmak da herhalde bir günah değildir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bakın şu anda şu G20'ye gelen ülkelerin neredeyse yüzde 80'i başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Şimdi dünyanın gerçeklerini görmek durumundayız. Ki bu G20, dünya ekonomik yapısının yüzde 90'ının oluşturuyor. Bütün bunlardan ders çıkarmamız lazım. Neredeyiz, nereye gidiyoruz. Eğer hakikaten çok yoğun, çok pratik neticeler alabilmek, işler yapabilmek istiyorsak, sistemin bir gözden geçirilmesi ve bu sistem içerisinde de bizim çok daha süratle üretim yapabilecek imkanlara kavuşmamız lazım" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...