Erdoğan: Ağrı HDP'nin kurgusudur

Erdoğan: Ağrı HDP'nin kurgusudur

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş'a cevap Erdoğan'dan geldi. "Bir provokasyon varsa bu devletin değil terör örgütünün güdümündeki partinin provokasyonu".

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecinde en büyük desteği bölge insanından gördüğünü belirterek, "Biz milletimizin hayır duasıyla yolumuza devam ederken karşımıza sürekli bedduacılar çıkıyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine hitap eden Erdoğan, özetle şöyle konuştu:
HDP'YE: nbsp;Ağrı'da yaşanan hadisenin devletin çözüm süreci konusundaki duruşuyla kesinlikle ilgisi yok. Güvenlik kuvvetlerimiz kendilerine açılan bu ateş karşısında derhal misliyle karşılık veriyorlar. Burada bir provokasyon varsa bu devletin değil, terör örgütünün güdümündeki partinin kurguladığı bir provokasyondur. Neymiş efendim, bölücü örgüt mensupları da bu etkinliklere katılma hakkına sahipmiş. Yav siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Çözüm süreci askerî bir zorunluluğun değil, siyasi bir kararın neticesi olarak başlatılmıştır. Devlet gücünü yitirmedi. Sadece bizim milletimizle vardığımız mutabakat neticesi yöntem değiştirdi. Güya orada jandarma yaralı halde bırakılmış onları kendi mensupları gelip almış. Bunların resimleri elimizde mevcut. Bunlar külliyen yalandır. Hiç kimse teröristi aklamak, askerimizi itibarsız hale getirmek için servise sundukları görüntülerin arkasında saklanmasın. Milletimiz Mehmetçiğini iyi tanır. Bunu da kötülemeye onların gücü yetmez. Ellerine kan bulaşmış olanlar da kimseye insanlık dersi veremez.
TÜSİAD'A: nbsp;TÜSİAD Başkanı yaptığı açıklamalarla âdeta istikrar ve güveni baltalamaya çalışıyor, iş dünyasını tedirgin eden bir tavır içinde bulunuyor. Enflasyonun düştüğünden bahsedecek kadar maalesef enflasyon ölçülerini göremiyor. Şu anda TÜSİAD'ın mensuplarını yatırın masaya hepsi güçlerini bire beş katladılar. Bunu kendileri bize özel görüşmelerde söylüyorlar. Bire beş katlıyorsun ve ondan sonra hâlâ istikrarsızlıktan bahsediyorsun. Bu ülkede bir istikrarsızlık olursa bu yanlışın bedelini ödeyecek olan da TÜSİAD'ın başkanı değil, Türkiye'dir. Onun için TÜSİAD gibi kurumun başında olan insanların ağızlarından çıkanı kulaklarının duyması gerekir.
PAPA'YA: nbsp;Papa Francesco'nun kısa süre önce Ankara'ya ziyareti olmuştu. Görüşmelerimizde, ben farklı bir siyasetçi görmüştüm. Din adamı demiyorum, siyasetçi görmüştüm. Fakat bu açıklamalardan sonra, gerek siyasi kimliğindeki farklılık, gerekse din adamlığındaki farklılığı ben tamamıyla ne yazık ki çok çok farklı bir zihniyetin, tarihten bu yana, milyonlarca insanın kıyımına yol açan anlayışın yeniden tezahürü olarak gördüm. Tarihçinin işini siyasetçiler, din adamları aldığı zaman oradan hakikat değil hezeyan çıkar. Sayın Papa'yı da bu tür yanlışlara herhalde bir daha düşmez diye kınıyorum ve uyarmak istiyorum.


Saray'da 'İstanbul' zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve bazı ilçe belediye başkanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe şu başkanlar katıldı: Ahmet Haşim Baltacı (Arnavutköy), Lokman Çağırıcı (Bağcılar), Osman Develioğlu (Bahçelievler), Mevlüt Uysal (Başakşehir), Atila Aydıner (Bayrampaşa), Yücel Çelikbilek (Beykoz), Ahmet Poyraz (Çekmeköy), Tevfik Göksu (Esenler), Necmi Kadıoğlu (Esenyurt), Remzi Aydın (Eyüp), Mustafa Demir (Fatih), Hasan Tahsin Usta (G. Osmanpaşa), Şakir Yücel Karaman (Güngören), Fazlı Kılıç (Kağıthane), Temel Karadeniz (K.Çekmece), Salih Kenan Şahin (Pendik), İsmail Erdem (Sancaktepe), Hüseyin Keskin (Sultanbeyli), Cahit Altunay (Sultangazi), Can Tabakoğlu (Şile), Şadi Yazıcı (Tuzla), Hasan Can (Ümraniye), Hilmi Türkmen (Üsküdar) ve Murat Aydın (Z.Burnu)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...