Tüneller, demir yolları, kültür merkezleri... Erdoğan açılıştan açılışa koşacak

- Güncelleme:
Tüneller, demir yolları, kültür merkezleri... Erdoğan açılıştan açılışa koşacak

Gündem Haberleri

Zigana Tüneli, Akdeniz sahil yolu, Ankara-Sivas hızlı tren hattı hizmete giriyor. Karadeniz gazı açılışında ise Erdoğan’dan müjde bekleniyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Türkiye’nin önemli projelerinden büyük bölümü bir ay içinde art arda devreye girecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışlarına katılacağı projelerin en önemlilerinden biri olan Karadeniz gazının karaya çıkarılması töreni perşembe günü yapılacak. Cumhurbaşkanı, evlerde kullanılmaya başlanacak Karadeniz gazı için müjde de verecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1 Nisan’da doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimin ardından 20 Nisan’da Erdoğan’ın yeni bir indirimin müjdesini vereceğini açıklamıştı. 

> Erdoğan, bayramda ise deprem bölgesindeki ilk konutların teslim törenine katılacak. Böylece, depremin üzerinden 2,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu’nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştirilmiş olacak. 

> 26 Nisan’da ise Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılışı gerçekleştirilecek. Sivas-Ankara arasındaki ulaşım süresini 2 saate düşürecek hatta, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor.

Tüneller, demir yolları, kültür merkezleri... Erdoğan açılıştan açılışa koşacak

> Erdoğan’ın 23 Nisan’da da Sakarya’da Tank Palet Fabrikası’nı ziyaret ederek üretimi yapılan iki Altay tankının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim törenine katılması bekleniyor. 

> Mersin-Antalya arası Akdeniz sahil yolunun Mersin-Aydıncık arasında bulunan son 3 tünel ve 2 viyadükten oluşan güzergâhı ise 27 Nisan tarihinde hizmete açılacak ve buna paralel olarak Mersin-Anamur arası Akdeniz sahil yolu tamamen bitecek. Böylelikle Mersin-Antalya arası 5 saate düşecek.

Tüneller, demir yolları, kültür merkezleri... Erdoğan açılıştan açılışa koşacak

> İzmir’de uzun yıllar atıl durumda bulunan Alsancak Tekel Fabrikası da Kültür ve Sanat Kompleksi olarak restore edildi. 29 Nisan’da hizmete girmesi beklenen, kültür merkezinin 20 bin metrekarelik kapalı alanında, 20 bin kitabın bulunduğu kütüphane, 150 bin adet dijital arşiv ve heykel müzesi yer alıyor.

> Ayrıca 3 Mayıs’ta yeni Zigana Tüneli’nin açılışı yapılacak. Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde inşa edilen, tünel hizmete girdiğinde çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun kara yolu tüneli olacak.
Erdoğan ayrıca, bugün Afyonkarahisar ve Eskişehir’de, yarın Denizli’de gerçekleştirilecek açılış ve mitinglere katılacak.

GAZ PERŞEMBE KARAYA ÇIKACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kuyulardaki vanaların açılarak deniz altındaki ana iletim hattına gazın basılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Dönmez, “Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle projemizin ilk fazını açacağız. Kuyulardan deniz altındaki ana iletim hattına basılan gaz 30 saatte karaya çıkacak. Perşembe onu karaya çıkaracağız. İlk etapta 10 kuyu üretime alınacak. Kuyu sayısını 3 yıl içinde 40 milyon metreküpe kadar çıkaracağız. İkinci faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayabileceğiz” dedi.

Doğalgaz fiyatlarına da değinen Bakan Dönmez “Gazı sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hâlâ konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız” şeklinde konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...