Erdoğan: AB kapısını kapatmadık

Düzenleyen:
Erdoğan: AB kapısını kapatmadık

GÜNDEM Haberleri

"Yapılan tahkirlere rağmen AB defterini henüz kapatmadık. Fakat şunu da kimse unutmasın, önümüzde alternatif çok, görüşmelerimiz de sürüyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu tarihi müktesebat itibarıyla Avrupa, Asya, Afrika merkezli her oluşumun bir parçası olduğunu söyledi. 7. Boğaziçi Zirvesi'ndeki konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin bu açık gerçeği göremediğini, görse de kabul edemediği için tam üyelik müzakerelerini yokuşa sürdüğünü ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bütün dostlara sesleniyorum; 53 yıl bu ülkeyi kapısında bekleten bir Avrupa Birliği var. Söylüyorum; sen bulunmaz Hint kumaşı değilsin. Biz öyle de böyle de bu 53 yılı zaten sürdürdük. Dünyada birçok ülkeye, bu tür birçok baskılar yaptınız. Ne oldu bitirdiniz mi? Evelallah Türkiye'yi hiç bitiremezsiniz. Biz kendimize inanıyoruz, dostlarımıza inanıyoruz, kaynaklarımıza da inanıyoruz. Bugün çalıştığımızın iki katı çalışırız, üç katı çalışırız evelallah dünyayı dolaşırken daha fazla dolaşırız ve yine asla boyun eğmeyiz. Bize öyle ideolojik dayatmalarla boyun eğdirmeye çalışanlar kusura bakmasınlar, Türkiye o ülkelerden bir ülke değil. Siz 100 kişi, 200 kişi, 300 mülteci bakamazken, bu ülke kendi sermayesinden, kendi cebinden 3 milyon mülteciyi evelallah barındırıyor, bakıyor. Her şey ortada."
Avrupa Parlamentosu'nun son kararının, yıllardır zaten yaşanılan bu gerçeğin bizzat kendileri tarafından ikrarı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği tarafından bu şekilde tahkir edilmesi, elbette bizi üzmüştür. Buna rağmen şu anda Avrupa Birliği defterini henüz kapatmış değiliz. Ama karşımızdaki fotoğraf, şimdilik bu konuda olumlu yönde beklentilere kapılmamıza izin vermiyor. Fakat şunu da hiç kimse unutmasın, Türkiye'nin önünde daima çok fazla alternatif mevcuttur. Bu alternatiflerden herhangi birisini değerlendirmek suretiyle, biz yolumuza devam ederiz. Şu anda ifade etmeyi doğru bulmuyorum ama biz bu alternatiflerle görüşmelerimizi devam ettiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Sempozyumu'ndaki konuşmasında ise "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, sadece sıkılı yumruklarından ve ellerindeki taşlarından başka hiç bir silahı olmayan Filistinli çocukların görevi değildir. Filistin davasını sahiplenmek, Kudüs'ü korumak, tüm Müslümanların müşterek davasıdır, müşterek vazifesidir" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...