Erdoğan AB Büyükelçileri'ne çıkıştı

Erdoğan AB Büyükelçileri'ne çıkıştı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan AB büyükelçileriyle buluşmasında Diyarbakırlı annelerin dramlarını görmelerini istedi.

Başbakan Erdoğan AB Büyükelçileri yemeğinde konuştu. Suriye'den, Mısır'a, Türkiye'ye yanlış imaj çizmeye çalışan gruplara kadar birçok konuda konuşan Erdoğan Diyarbakırlı anneler için de AB büyükelçilerine sert çıktı. " Özgürlük mücadelesi veriyorsak, demokrasi diyorsak bunu ortaya koymalıyız. PKK'nın uzantısı parti bu anneleri kovdu. Bunlar kürt anneler. Ben bir kısmını dinledim. Şu an Bakan arkadaşlarım dinliyor. 114 aile bu direnişe devam ediyor. İsterim ki siz büyükelçiler zahmet olmazsa bir Diyarbakır'a gidin. AB'ye gittiğimiz zaman bize hep kürt kürt kürt diye soruyorlar. Biz orada 1. partiyiz. Biz verilmeyen hakları verdik. Biz Türkiye'nin her yerinde varız." dedi.
İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:
Geçen yıl bizi yavaşlatmak isteyen hamleler oldu ama Eylül'den sonra tam gaz yola devam ettik.
MALİKİ ÜLKEYİ BÖLMEK İSTİYOR
Sayın AB büyükelçileri Irak'ta yaptığımız uyarılarımız dikkate alınmadı ve bölge bu hale geldi. Maalesef haklı çıktık. Başbakan Maliki'nin ülkeyi bölme politikası devam etmektedir.
Bizim başkonsolosluğumuz kuşatıldı. 49 rehinemiz içinde 3 çocuk ve bir anne var. 31 şoför de tutsak toplam 80 kişi. Biz olaya nihai adımı atmadan sabırlı bir şekilde olayı takip ediyoruz.
Batılı dostlarımızla yaptığımız tüm kontaklarda şunu anlıyoruz ki Maliki çok şımartılmış. Mezhebi bir çatışma için Irak ordusunun yüzde 98'i şiilerden oluşuyor.
Böyle bir ortamda nasıl birlik sağlayacaksın? AFAD olarak insani olarak Irak'ın yanındayız.
SURİYE KONUSUNDA BATI SESSİZ
Suriye'de olanları biliyorsunuz. Türkiye'de 1 milyon Suriyeli var. Şu ana kadar bizim harcamamız 2.5 milyar dolar. Batılı dostlarımızdan bize gelen destek 150 milyon dolar.
BM bir barış örgütünden ses yok. AB'den ciddi bir şey yok. Sadece patriot füzeleriyle ilgili verdikleri destek var.
Ülkelerinden şiddetten kaçanlara açık kapı uygulaması uyguluyoruz.
22 kampta 220 bini aşkın Suriyeli kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. kamp dışında kalan 700 bin Suriyeli kardeşlerimizin tüm ihtiyacını karşılıyoruz.
Sınır bölgesinde de yardımlarımız başladı. Yardım faaliyetleri için uluslararası yardım kuruluşlarını bekliyoruz.
Karşımızda küresel bir mesele bulunuyor. Ülkemiz transit geçiş konumunda gözüküyor. Bu ülkemiz için de çok büyük tehlikedir.
TERÖR ÖRGÜTLERİNE GEÇİT VERMEDİK
Suriye'ye geçip terör örgütlerine katılmak isteyenlere geçit vermiyoruz. 5 bin kişiye giriş yasağı koyduk.
2011 yılından bu yana 824 kişi sınır dışı edildi. Mısır kilit bir ülkedir. Mısır meselesi karşısında insani ve demokratik bir tavır sergiledik.
Mısır'da sandıkla gelmiş, yüzde 54 oy almış Mursi yönetimi askeri darbeyle devirmişler, Batı buna darbe diyememişlerdir.
DARBECİ SİSİ'Yİ TEBRİK EDENLER...
Darbeyle gelen cumhurbaşkanı sözde bir seçimden sonra tebrikler gitmiş. Biz böyle bir tebriği kabul etmiyoruz.
Libya'da olan olaylarda Mısır yine rahat durmuyor.
AB için tam üyelik mücadelemiz devam ediyor. Söz konusu iki fasılın açılmaması anlamak mümkün değil. 2013 AB ülkerine olan ihrcatımız 46 milyar Avro.. İthalatımız 66 milyar Avro.
AB BİZİM EN BÜYÜK TİCARİ ORTAĞIMIZ
Dış politika'da da AB ile işbirliği içerisindeyiz. Şu an 3 AB projesinde ortaık hareket ediyoruz. Belli çevreler tarafından Türkiye'nin teröre destek veren imajı oluşturanların planı tutmayacak.
Ülkemiz terörün her türlüsüne karşıdır. Teröre karşı yürütülen tüm faaliyetleri destekliyoruz.
GÖZÜ YAŞLI ANNELERİ GÖRÜN
Diyarbakır'da evlatları kaçırılan anneler 40 gündür eylemdeler. Bu annelerin gözleri yaşlı. Kaçırılan çocuklar okullarından kaçırıldı. Annelerin bu toplantıda ortaya koydukları hüzünlü tablo görülmeye değerdir.
Taksim'de Cumartesi anneleri için AB'deki STK'lar gidip geldiler. Diyarbakır'daki olay için kimse gelmedi. Bu annelerin gözyaşları gönülleri yaralıyor.
PKK'NIN UZANTISI PARTİ BU ANNELERİ KOVDU
Özgürlük mücadelesi veriyorsak, demokrasi diyorsak bunu ortaya koymalıyız. PKK'nın uzantısı parti bu anneleri kovdu. Bunlar kürt anneler. Ben bir kısmını dinledim. Şu an Bakan arkadaşlarım dinliyor.
114 aile bu direnişe devam ediyor. İsterim ki siz büyükelçiler zahmet olmazsa bir Diyarbakır'a gidin.
AB'ye gittiğimiz zaman bize hep kürt kürt kürt diye soruyorlar. Biz orada 1. partiyiz. Biz verilmeyen hakları verdik. Biz Türkiye'nin her yerinde varız.
TERÖR ÖRGÜTÜ KADROSU AB'DE YAŞIYOR
Ülkemiz BM'nin tüm anlaşmalarına uymaktadır. Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerinin lider kadroları AB'de rahatça yaşamaktadır.
DHKP-C şiddet içeren eylemlere devam etmektedir. Örgütün lider kadrosundan bazıları AB ülkerinde. AB ülkerinden daha samimi adımlar bekliyoruz.
Diyorlar ki türk polisi aşırı şiddet uyguluyor?
Sizin ülkenizde polise molotof atılıyor mu? Polise taş atılıyor mu? Hayır. Şu an iki polisimiz ölümle burun buruna.
Bir asker kızımız şu an Gata'da yatıyor. Bu gerçekleri görmemiz lazım.
AB'NİN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR
Terörle mücadelede gerekli adımları beraber atarız. 6 milyon vatandaşımız AB'de. Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da yaşadığımız hadiseler AB'nin Türkiye ne kadar ihtiyacı olduğunu göstermiştir.
AB'de yapılan son seçimlere bakın aşırı uçların ne kadar kazandığını göreceksiniz.
Dünya bankası Türkiye'nin büyüme tahminini 2.4'ten 3.5'a çıkardı.
Büyük bir ülkeyiz daha da büyüyeceğiz. Türkiye'deki gerçek fotoğraf sizler sayesinde çekilecek." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...