Enkazlar kaldırıldı, 4 ilde çalışmalar bitti

- Güncelleme:
Enkazlar kaldırıldı, 4 ilde çalışmalar bitti

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden bazılarında arama-kurtarma, bazılarında da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Osmaniye’de yıkılan 268 binanın enkazında yapılan arama kurtarmanın bitmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Enkaz yığınları hafriyat kamyonlarıyla hızlıca bölgeden toplanıyor. Alanlarda temizlik çalışmaları da yapılıyor. Kentte 976 kişi hayatını kaybederken, 2.590 kişi de yaralandı. Hasar tespitlerin başladığı ilde ağır hasarlı 200 bina hakkında acil yıkım kararı verildi. 

ADANA’DA İZLER SİLİNİYOR

Adana’da arama kurtarma çalışmalarında sona gelinirken, birçok noktada depremin izleri de siliniyor. Yaşanan felaketin ardından toplam 13 bina yıkılırken, 378 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 17 ağır, 79 orta hasarlı bina olan kentte bazı binalarda arama-kurtarmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlandığı binalarda enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bazılarında enkazlar tamamen kaldırıldı. 

ŞANLIURFA’DA 3 GÜN SÜRDÜ

Şanlıurfa’da 4 bina yıkılırken, 170 kişi hayatını kaybetti, 2.000’nin üzerinde kişi de yaralandı. Enkaz kaldırma çalışmaları 3 gün süren kentte kurtarmalar tamamlanınca ekipler diğer illere gönderildi. 

25 binanın yıkıldığı, 344 kişinin can verdiği Diyarbakır’da 7 çadır kent kuruldu. Çalışmalar tamamlanırken hasar tespite geçildi. 16 bin 2 binadan oluşan 195 bin konut ve iş yerinde hasar tespiti yapılan Diyarbakır’da 377 orta hasarlı, 300 ağır hasarlı ve 25 acil yıkılması gereken bina tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...