Enkaz altından umutlandıran gelişme! Yıkılan binadaki sabit telefona cevap verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Enkaz altından umutlandıran gelişme! Yıkılan binadaki sabit telefona cevap verildi

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli deprem birçok binayı yerle bir etmiş ve birçok vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Yakınlarından haber bekleyenler umutla arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede beklerken Malatya'da yıkılan bir binadaki sabit telefon hattının cevap vermesi üzerine bölgede yeniden arama çalışması başlatıldı.

Türkiye felaketi yaşıyor. Depremin beşinci gününde enkaz başındaki vatandaşlar umutşla sevdiklerinin çıkarılmasını beklerken Malatya'da yaşanan olay umutları yeşertti. Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İKİNCİ DEPREMLE ENKAZ ALTINDA KALDI

Malatya'da Özalper Mahallesi'nde yıkılan Hayat Sitesi'nde bir dairenin sabit telefon hattının cevap vermesi üzerine bölgede yeniden arama çalışması başlatıldı. AFAD ve jandarma ekipleri 3 arama köpeğiyle enkazda çalışma yaptı. Depremzedelerden Muhammed Burak Öğüt, babasının amcasının evden ilaçlarını almak için ikinci deprem öncesinde binaya girdiğini ve bu depremde enkaz altında kaldığını anlattı.

EVDEKİ SABİT TELEFON AÇILDI, EKİPLER TEKRAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Amcasına ulaşamadıklarını, evin sabit telefonunu aradıklarını ve telefonun açıldığını belirten Öğüt, "Telefon açılıyor. 49 saniyelik bir arama gerçekleştirdik. Hışırtı geliyor, kendi sesini duyamıyoruz. Sabit hattın kendiliğinden açılmadığını düşündüğümüz için ekiplere ilettik. Allah'tan umut kesilmez." dedi. Ekiplerin arama çalışması sürüyor.(AA)

DEPREMDE SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...