Engelliler artık eve mahkûm olmayacak

Engelliler artık eve mahkûm olmayacak

GÜNDEM Haberleri

"Engelliler Sarayı"nda 20'nin üzerinde farklı branşta kurs gören engelliler bir yandan yeteneklerini konuşturarak tedavi edilirken, bir yandan da meslek sahibi oluyor. En önemlisi de evden çıkıp sosyal hayata katılıyor.



SUNUŞ
'Engelliler Sarayı' kulağa hoş gelen bir ifade. Bugünkü sayfamızın sahibi bu saray. Çünkü daha önce evinden çıkmayan-çıkamayan, yeteneklerini keşfetme fırsatı bulamayan, toplumda kendine yer açmaya çalışan her engellinin özgürce ve kendini bulduğu bir alan burası. nbsp;Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı önderliğinde yaptırılan 'Engelliler Sarayı' Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip. İlk girdiğimde ve bölümleri gezerken boğazım düğüm düğüm oldu. Kimi doğuştan kimi kaza sonucu engelli olmuş. Çocuğu da var genci de yaşlısı da. Gözlerim dolu dolu başladığım röportajım, gülerek ve içim mutlu bitti. O kadar mutlu ve pozitiflerdi ki, bir sınıftan öbürüne coşkuyla geçiyorlardı. Benimsedikleri 'Saray' evleri ve ben misafirleriydim. Tekerlekli sandalyeymiş, görme engelliymiş, zihinsel engelliymiş, hiçbirini görmüyorsunuz. Mutlu ve yeteneklerini konuşturan azimleri görüyorsunuz sadece. Bir saat sürecek olan röportajımın, altı saati geçmesi de bana kattıkları mutluluğun bir sonucu olsa gerek. Proje Koordinatörü Sevil Şereflişan ve Psikolog Özge Şalk rehberliğinde gördük 'Engelliler Sarayı'nı. Siz de gidin, görün ve mutlu olun. Örnek olması dileğiyle... nbsp;G.K.Z.

GURBET KALAY ZORBA İLE RENKLER VE SESLER İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...