Engelleri oy kullanmaya engel olmadı

/ Kaynak: İHA
Engelleri oy kullanmaya engel olmadı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

1 Kasım Türkiye genel seçimlerinde oy kullanma işlemleri devam ederken, yaşlılar ve engelliler de oy kullanarak demokrasiye katkıda bulundular.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün 54 milyon 49 bin 940 seçmen, 175 bin 6 sandıkta oy kullanıyor. 16 siyasi partinin adaylarının yanı sıra Türkiye genelinde 21 bağımsız aday da milletvekilliği için yarışıyor. Her seçim döneminde engelli ya da yaşlıların yaşadığı çileler bazı okullarda tekrar edilirken, Eskişehir'de bulunan Murat Atılgan Ortaokulu'nda ise hiç bir sorun yaşanmadı. Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek isteyen yaşlı, hasta ve engelli seçmenlerin özel durumunu dikkate alan yetkililer, engelli ve yaşlıların oy kullanacağı sandıkları zemin katlara yerleştirdiler. Ayrıca okul girişinde bulunan engelli rampası da tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya gelenlere ve merdiven çıkmakta güçlük çeken yaşlılara büyük kolaylıklar sağladı. Ayrıca, sandık görevlileri de oy kullanmakta zorluk çeken vatandaşlara oylarını nasıl kullanmaları gerektiğini tarif ederek yardımcı oldu.


ÇOCUKLAR DA AİLELERİYLE OY KULLANMAYA GELDİLER
Öte yandan, 18 yaşını dolduran gençler oy kullanmak için sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderken, küçük çocuklar da bu heyecana ortak oldu. Aileleriyle birlikte büyüklerinin oy kullanacağı okula gelen miniklerin heyecanı gözlerinden okundu. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...