Endonezya Büyükelçisi Kayseri'de

/ Kaynak: AA
Endonezya Büyükelçisi Kayseri'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Ağustin, açılış ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Kayseri'de tarihi Kapalıçarşı'yı gezdi.

Organize Sanayi Bölgesinde Endonezya Kayseri Fahri Konsolosluk Ofisi'nin açılışına katılan Agustin, daha sonra Kapalıçarşı'daki halı ve kilimleri inceledi. Hali ve kilim satan esnafın yoğunlukta bulunduğu tarihi Bedesten'i gezen Agustin'e esnaf yoğun ilgi gösterdi. Ağustin, gezdiği bir dükkandan el dokuması üç adet Kayseri Bünyan halisi satın aldı. Esnaf tarafından Agustin'e Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı köyünde vatandaşlar tarafından yapılan ve ilgi gören Soğanlı bebeklerinden hediye edildi. Gezi sırasında Türkiye ile Endonezya ilişkilerini değerlendiren Ağustin, son 3 yıldır iki ülke arasındaki temasların geliştiğini söyledi. Ağustin, "Bugün açılan fahri konsolosluk ofisiyle ilişkilerin daha da yoğunlaşacağına inanıyorum. Özellikle Kayserili iş adamlarını ülkemize davet ediyoruz. Her iki ülkenin iş adamları ilişkilerin gelişmesinde öncülük edebilir. İlişkilerin hem ekonomik hem de kültürel anlamda ilerlemesini arzuluyoruz" diye konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...