En sağlıklı diyet ramazan orucu

Oruç tutarken uygulanan beslenme şeklinin şeker hastalığı ve kalp krizi riskini azalttığı tespit edildi
İsrail'de İbrani Üniversitesi'ndeki bir grup bilim adamı, Müslümanların ramazan ayında tuttuğu orucun insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceledi. İsrailli bilim adamları, bu beslenme tarzında insanlarda doyma hissinin arttığını, kalp krizi riskinin azaldığını ve fazla kiloların verildiğini tespit ettiklerini belirtti. 6 ay süren araştırmalarda tokluk hissi veren leptin, açlık hormonu ghrelin ve obeziteyle insülin direnci ve metabolik sendrom arasında irtibat kuran adiponectin hormonları incelendi. Bu 3 hormonun da oruç tutanlarda olumlu çalıştığı tespit edildi. Açlık hissi azalırken; kilo, vücut yağ oranı, kan şekeri, kandaki yağ ve iltihap seviyelerinde müspet gelişmeler görüldü. Emin Arvas