En kıdemlisi Cemil Çiçek

Düzenleyen:
En kıdemlisi  Cemil Çiçek

GÜNDEM Haberleri

1 Kasım’da milletvekili seçilen 26. Dönem Milletvekilleri dün yemin ederken, AK Parti kadrosu içerisindeki bazı isimler tecrübeleriyle öne çıktı.

İsmail Sonsuz ANKARA
1 Kasım’da milletvekili seçilen 26. Dönem Milletvekilleri dün yemin ederken, AK Parti kadrosu içerisindeki bazı isimler tecrübeleriyle öne çıktı. İşte dün yemin eden vekil listesinden ilginç detaylar: 
AK Parti, 14 Ağustos 2001’de Türk siyasi hayatına girmişti. 1 Kasım seçimlerinde yeniden milletvekili olan 8 isim ise bu tarihten önce de vekillik yaptı. Meclis Başkanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı’na kadar farklı görevler üstlenen Cemil Çiçek, 7’nci defa milletvekili olarak AK Parti’nin en kıdemli ismi oldu. 15 Kasım 1946 Yozgat doğumlu olan Çiçek, AK Parti öncesinde Anavatan Partisi ve Fazilet Partisi’nden de milletvekili seçilmişti. ANAP’ın kurucularından olan Çiçek, ilk defa 1984 yılında vekil olmuştu. Çiçek’in yanı sıra, AK Parti’den önce de vekillik yapan isimler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Görüş’ün önde gelen isimlerinden İsmail Kahraman, AK Parti’nin hukukçularından Prof. Dr. Ahmet İyimaya da bulunuyor. Ayrıca, Ahmet Demircan, Ataullah Hamidi, Hasan Özyer partinin kıdemli isimleri arasında dikkat çekiyor. 
AVUKATLAR İLK SIRADA
 AK Parti kadrosunda en kalabalık meslek grubunu 74 kişiyle avukatlar oluşturuyor. İkinci kalabalık meslek grubunu ise 45 kişiyle mühendis ve mimarlar, üçüncü grubu da 31 kişiyle yöneticiler ve özel sektör temsilcileri oluşturuyor. Ekonomi yönetimi merakla beklenen partide, aralarında Ahmet Davutoğlu’nun da olduğu 28 öğretim üyesi, 18 ekonomist ve iktisatçı yer alıyor.
EN YAŞLISI KAHRAMAN
 AK Parti’nin, yaşça en büyük ismi ise İsmail Kahraman. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rizeli olan ve geçmişte Kültür Bakanlığı da yapan Kahraman, 1940 doğumlu. CHP’li Deniz Baykal’ın ardından Meclis’in de en yaşlı ikinci ismi olan Kahraman, AK Parti’de 70 yaşın üzerinde olan tek milletvekili. İktidar partisinde, 61-70 yaş arası 33 kişi yer alırken, Davutoğlu’nun da aralarında olduğu 51-60 yaş arası 108 kişi var. En kalabalık grubu 141 milletvekiliyle 41-50 yaş kategorisi oluşturuyor. 31-40 yaş arası 33 vekil ile 30 yaş altı 1 vekil de dün yemin ederek görevlerine başladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...