Emniyetten helikopter destekli trafik denetimi

/ Kaynak: CHA
Emniyetten helikopter destekli trafik denetimi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince gündüz 445 radar, 3 bin 226 ekip ve 979 yaya görevli ile trafikte denetimi yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince gündüz 445 radar, 3 bin 226 ekip ve 979 yaya görevli ile gece ise 69'u video kameralı radar, bin 300 ekip ve 135 yaya olmak üzere17 bin 567 personel ile trafikte denetimi yapacak. Trafik denetlemelerine 3 adet helikopter de eşlik edecek. nbsp;Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca görevlendirilen ekiplerin daha sıkı denetleyeceği güzergahlar şöyle:
-Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul. nbsp;
-Ankara - Aksaray – Konya (Ereğli)-Niğde (Ulukışla) - Adana. nbsp;
-Ankara – Kırıkkale – Kırşehir – Nevşehir (Topaklı) – Kayseri. nbsp;
-Ankara – Kırıkkale – Yozgat –Sivas. nbsp;
-Ankara- Kırıkkale – Çorum - Amasya (Merzifon) – Samsun.
-Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) – Afyonkarahisar –Isparta – Burdur – Antalya – Konya. nbsp;
-Ankara – Eskişehir (Sivrihisar) – Afyonkarahisar –Uşak (Banaz) – Manisa (Salihli-Kula) – İzmir. nbsp;
-Ankara-Eskişehir-Bilecik (Bozüyük)-Bursa ve Ankara.


Genel hizmet polislerinden trafik kuralı ihlallerine karşı bayram tatili süresince daha hassas davranmalarını isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içi ve şehirler arası kara yollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (KGYS) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) bayram tatili süresince aktif olarak kullanılmasını istedi.


Bayramda trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edilmesini, başta hız olmak üzere yakın takip, fazla yolcu, uykusuz-yorgun araç kullanımı ve trafik kuralı ihlallerine karşı duyarlı olunmasını talep eden Emniyet Genel Müdürlüğü, "Her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz." temennisini iletti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...