Emniyet paylaştı! İstiklal patlamasının firari şüphelisiyle ilgili yeni gelişme: Kilit ismin YPG sembolü önünde fotoğrafı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Emniyet paylaştı! İstiklal patlamasının firari şüphelisiyle ilgili yeni gelişme: Kilit ismin YPG sembolü önünde fotoğrafı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan kanlı saldırının firari şüphelisi Bilal Hassan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hassan'ın, YPG terör örgütünün sembolü önünde çekilmiş fotoğrafı emniyet tarafından paylaşıldı.

İstiklal Caddesi'nde, 13 Kasım'da, 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Son olarak saldırının kilit ismi olarak görülen firari şüpheli Bilal Hassan ile ilgili yeni bir paylaşım yapıldı. EGM, soruşturmanın firari zanlısı Bilal Hassan'ın, terör örgütü YPG sembolü önünde çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

KARDEŞİ YAKALANDI

Emniyet tarafından paylaşılan fotoğrafta, şüpheli Bilal Hassan'ın üzerinde, terör örgütünün kullandığı kamuflaj kıyafeti olduğu görüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam Twitter'da katıldığı bir sohbet odasında, bu kapsamda devam eden çalışmalarda, terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını açıkladı.

Gözaltına alınan Hassan'ın kardeşi İstanbul'da emniyete getirilirken, buradaki işlemleri devam ediyor.

Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturmada 24 şüpheli tutuklanmış, 29 şüphelinin ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

SALDIRI PLANI DEŞİFRE EDİLDİ

Emniyet güçlerince yapılan çalışmada, teröristin planı deşifre edildi.

Firari şüpheli Bilal Hassan ve Ahlam Albashır 13 Kasım'da planlı faaliyetleri dahilinde tekstil atölyesinde bulunan ve patlamaya neden olan düzeneği çanta içerisine yerleştirerek Yasir Al Korali'nin kullandığı 34 MG 5910 plakalı araç ile Taksim'e doğru yola çıktı.

Albashır, bomba düzeneğinin bulunduğu çanta ve elindeki poşetlerle araçtan inerek saat 15.17'de İstiklal Caddesi'ne girdi. Bilal Hassan, Ahlam Albashır'ı Taksim Meydanı'na bıraktıktan sonra Yasir Al Korali'nin kullandığı araçla Esenler'deki tekstil atölyesine geri döndü.

Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, Albashır 15.29'de İstiklal Caddesi'ndeki bir kafenin önüne geldi, saat 15.30'da bir mağazanın önünde yer alan ve patlamanın gerçekleştiği noktadaki banka, çantası ve elindeki poşetle oturdu.

Bankta yaklaşık 41 dakika oturan Albashır, "Hacı" kod isimli örgüt sorumlusunun telefonla talimat vermesiyle saat 16.11'de sırt çantasını bankta bırakarak, Taksim Meydanı istikametine yürüdü. Albashır, patlamanın gerçekleştiği saat 16.14'ten sonra ise koşmaya başladı.

Taksim Meydanı'nda saat 16.17 sıralarında bir otelin önünde yürüdüğü görülen Albashır, saldırının ardından taksiyle olay yerinden ayrılarak Esenler'e gitti.

Esenler'de şüpheli Ahmed Jarkas, Çinçindere Caddesi'nde saat 16.54'te bir otomobili park ederek Albashır'ı beklemeye başladı. Terörist Albashır 17.30 civarında Taksim Meydanı'dan binerek Esenler'e geldiği taksiden indi.

Bir süre caddedeki kaldırımda yürüyen Albashır, 17.37'de Ahmed Jarkas ile park edilmiş araba önünde buluştu. Jarkas, daha sonra arabaya binen terörist Albashır'ı Küçükçekmece'deki eve götürdü.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...