Emniyet Müdürü'nden 'şehit polis' hakkında flaş açıklama

Emniyet Müdürü'nden 'şehit polis' hakkında flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Maltepe Gülsuyu'nda bıçaklı saldırı sonucu şehit olan polis memuru hakkında "Teşkilatımızın başı sağ olsun." dedi.

Maltepe'de bir kişi, aile içi şiddet konusuna müdahale etmek isteyen polis memurlarına bıçakla saldırdı. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Emin Aydın şehit olurken diğer polis memuru Koray Albayrak'ın tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Şehit olan polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın bulunduğu hastaneye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok çıkışta, "Teşkilatımızın başı sağ olsun." diyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İddialara göre, Gülsuyu Hasanbey Caddesi Üzerinde aile içi şiddet konusu ile ilgili ihbar alan Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları akrep tabir edilen zırhlı araçla olay yerine gitti. İddialara göre, olay yerine gelen polis ekipleri caddede Bahar Çelik ile Mustafa Özdemir'i bıçakla yaralanmış olarak buldu. Çelik ve Özdemir hastaneye gönderilirken polis ekipleri aynı yerde bulunan ve olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Sedat K.'yı gözaltına almak istedi. Polis ekiplerine direnen zanlı elindeki ekmek bıçağı ile saldırmaya başladı. Olayda polis memurları Mehmet Emin Aydın ve Koray Albayrak ağır yaralandı. Durumu daha ağır olan Aydın olay yerine gelen ilk ambulans ile Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti. Koray Albayrak ise Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırıldı. Zanlı Sedat K. da olayda silah kullanılarak etkisiz hale getirildi. Kasığından ve baldırından isabet eden mermilerle yere yığılan zanlının elinden olayda kullandığı bıçak alınarak kelepçelendi. Sedat K. da daha sonra olay yerine gelen ambulansla Fatih Sultan Mehmet Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Saat 15.00 sıralarında Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok çıkışta dışarıda bekleyen basın mensuplarına olayla ilgili bilgi verdi. Mehmet Emin Aydın'ın hastaneye getirilmek istenirken yolda hayatını kaybettiğini aktaran Altınok, diğer yaralı polis memuru Koray Albayrak'ın daha iyi durumda olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Teşkilatımızın başı sağ olsun. Genç bir kardeşimiz hayatını kaybetti üzgünüz, tüm camiamızın başı sağ olsun. İhbar üzerine olay yerine giden arkadaşlarımız zannediyorum ki biraz da psikolojik sorunları olan ve olayın asıl içinde değil sonradan dahil olan bir kişi tarafından bıçaklandılar. Arkadaşımız hastaneye ulaştırılırken hayatını kaybediyor. Diğer arkadaşımız daha iyi durumda. Saldırgan da bizim arkadaşlarımızın mücadelesi sonucu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Karı koca arasındaki aile içi şiddet konusu ile ilgili ihbara gidiyor arkadaşlarımız. Ancak saldırıyı gerçekleştiren şahıs bunların bir akrabası olduğu söyleniyor. Bu şahıs da şu anda yaralı olarak gözaltında. Tabii ki bizi üzen kardeşimizin şehit olmasıdır. Tüm camiamızın başı sağolsun, ailesine ve çocuklarına başsağlığı diliyorum."

Olayda yaralanan Bahar Çelik ile Mustafa Özdemir'in ise ne şekilde yaralandıkları bilgisi verilmezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...