Emniyet 'kozmik oda'nın peşinde

Emniyet 'kozmik oda'nın peşinde

GÜNDEM Haberleri

Emniyet, usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturma başlattı. Müfettişler, dinleme kayıtlarının tutulduğu "kozmik oda"yı mercek altına aldı.

Selam adlı uydurma terör örgütü soruşturmasında toplumun her kesiminden ilgili ilgisiz binlerce kişinin dinlenmesiyle patlak veren 'telekulak' skandalına emniyet el attı. Emniyet Genel Müdürlüğü, usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Dinleme kayıtlarının yer aldığı 'kozmik oda'yı mercek altına alan polis, "köstebek mi var?" sorusuna cevap arıyor. Soruşturma kapsamında, istihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin Anadolu da dahil tüm teşkilatları inceleme altına alındı. Mülkiye ve polis başmüfettişlerinden oluşturulan ekip, özellikle 17 ve 25 Aralık'ta görev alan dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu polisleri araştırıyor. Yasal sürenin ardından imha edilmesi gereken soruşturma evrakları ve tapelerin, emniyet binası dışına çıkarılıp çıkarılmadığı, cihazların talimat dışında kullanılıp kullanmadığı araştırılacak. nbsp;
İstanbul ve Ankara'da, 'paralel polisler'in Emniyet dışında dinleme üssü kurup teknik takip yaptığı da en önemli iddialar arasında. Bu üslerde toplanan kayıtlarının nerede olduğu sorusuna da cevap aranacak. Görev yeri değişen bazı personellerin bilgisayarlarının formatlandığı ortaya çıktı. Bu görevlilerin kayıtları ne yaptıkları, nereye taşıdıkları da incelenecek. Teknik takip ve dinlemeden sorumlu personel, müfettişlere ifade verecek. nbsp;
İstihbarat kaynakları 17 Aralık için "tarihin en büyük casusluk operasyonu" ifadesini kullanmıştı. 'Paralel Yapı'nın yıllarca teknik takip sonucu topladığı kayıtlarla, bunların depolandığı harddiskleri yurt dışına kaçırdığı iddiası, istihbaratın bu tezini doğruluyor. Önemli bir kısmı yurt dışında olan kayıtların, montaj takviyesi yapılarak yerel seçimler ve Köşk seçimleri sürecinde Hükümet'i yıpratmak için kullanılacağı konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...