Emekli amirallerin bildirisine yurt genelinde suç duyurularında bulunuldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA / AA
Emekli amirallerin bildirisine yurt genelinde suç duyurularında bulunuldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA / AA

81 ilde 910 dernek, 408 vakıf, 27 üniversite, 114 oda, 550 sendika, 46 federasyon, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Mardin, Bingöl ve Elazığ'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bir araya gelen Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Bileşenleri üyeleri adına basın açıklamasını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer okudu.

Değer, kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladığını belirtti.

Değer, "Emekli de olsalar siyasete müdahale etme hastalığı nüksedenlere milletin sessiz kalması düşünülemez. Milletimiz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yazdıranların ve yayanların da farkındadır." ifadelerini kullandı. Değer, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen, darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye'nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır. Darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz."

Platform üyeleri açıklamanın ardından Mardin Adliyesi'ne giderek, bazı internet siteleri ve sosyal medyada yayımlanan açıklamayı hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bingöl

Bingöl Adliyesi önünde bir araya gelen 73 sivil toplum kuruluşu üyeleri, bazı internet siteleri ve sosyal medyada yayımlanan açıklamayı hazırlayanlar hakkında suç duyurusu yaptı.

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yaptığı açıklamada, emekli de olsalar amirallerin siyasete müdahale etmesine milletin sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini ifade etti.

Kava, "15 Temmuz'da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor, bu açıklamayla aşikar edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin maşeri vicdanında mahkum edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz." diye konuştu.

Elazığ

Elazığ'da Memur-Sen üyeleri adliyeye giderek, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.

Adliye çıkışı açıklama yapan Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladıklarını belirtti.

Memur-Sen olarak milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördükleri açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Bahşi, şöyle konuştu:

"Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu emekli askerlerin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinmektedir. Bu açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir. Bu milletin bırakın açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü yoktur. Bu nedenle emekli de olsalar siyasete müdahale etme hastalığı nüksedenlere milletin sessiz kalması düşünülemez. Milletimiz, açıklamayı yapanlar ve yazanlar kadar yazdıranların ve yayanların da farkındadır."

Sivas

Sivas'ta Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki göstermek için Adliye Sarayı önünde toplandı. Burada platform adına basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz yaptı.

Nevşehir

Nevşehir Valiliği yerleşkesindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Milli İrade Platformu üyeleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi. Platform başkanı Mustafa Özdemir açıklamada bulundu.

Kayseri

Memur-Sen Kayseri Temsilciliği üyeleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki göstermek amacıyla ellerindeki Türk bayraklarıyla adliye binası önünde bir araya geldi. Açıklamanın ardından bazı emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Osmaniye

Osmaniye'de, Memur-Sen İl Başkanlığı Toplantı Salonunda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı emekli amirallerin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, grup adına yaptığı konuşmada, kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladığını söyledi.

Açıklamayı, millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilenmektedir. Deniz kuvvetleri emeklisi sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibarıyla göstermiştir ki bunlar olsa olsa amiral eskisidir. 15 Temmuz'da kursaklarında kalan heveslerini FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor, kirli niyetlerini not ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün vahşetiyle uygulanan ihanet planlarının milletimizin çelik göğsüne çarparak nasıl suya düştüğünü hatırlatıyor, bu açıklamayla aşikar edilen kirli niyetlerin de aynı şekilde milletin maşeri vicdanında mahkum edilerek tarihin kirli sepetine gönderildiğini, gönderileceğini ilan ediyoruz."

Kahraman, millet iradesine uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Gruptakiler, açıklamalarından dolayı emekli amiraller hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mersin

Mersin'de, 22 sivil toplum kuruluşunun üyeleri bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesindeki İlim Yayma Cemiyeti Mersin Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitime Destek Platformu Başkan Yardımcısı Emin Tunçaz, bazı emekli amiralin açıklamasının gayri hukuki amaçlar içerdiğini savundu.

Açıklamaların millet iradesi karşıtı ifadelerden oluştuğunu dile getiren Tunçaz, şöyle konuştu:

"Sonucu kaos oluşturmak olan ve kasıt içeren bu bildiriyle ifade edilen üst akıl göndermesinin farkında ve karşısındayız. Yine ülke gündemine vesayet tohumları ekmek anlamına gelen bu bildirinin cezasız kalmasını istemiyoruz. Görüş bildirme ve eleştiri yapma sınırını aşan, geçmiş darbelere gönderme yaparak demokrasi dışı yollara davetiye çıkaran, milletimizi tehdit eden emekli amirallerin bildirisini kınıyor, bu hukuk dışı bildirice imzası olan herkes için tek tek suç duyurusunda bulunuyoruz."

Hatay

Hatay'da, Memur-Sen ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri açıklamalarından dolayı emekli amiraller hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, sendika binası önünde yaptığı basın açıklamasında, milletin iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin de karşısında olduklarını belirtti.

Bayrakdar, Memur-Sen olarak 81 ilde söz konusu emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydederek, "Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Karabük

Karabük'te bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterildi, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Karabük Milli İrade Platformu üyeleri, Kemal Güneş Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da, 103 emekli amiralin gece yarısı bildirisine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, ‘Hodri meydan’ diyerek bildiride imzası bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Afyonkarahisar Adliyesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bildiri yayımlayan 103 emekli amirale tepki gösterdi. Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan, “Türkiye’nin egemen ve tam bağımsız ülke kararlılığından, devletin kurumlarının milletin emrinde, milletin iradesine, medeniyet ve inanç değerlerine hassasiyetle yol almasından rahatsız bir grup zevat, kendini ifşa etti” dedi.

Çankırı

Çankırı'da 104 emekli amiral tarafından gece yarısı yayımlanan bildiriye tepki gösterilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Karatekin Parkında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, bildiri yayımlayan 104 emekli amirale tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkan Yardımcısı Volkan Kavak, "Amiral eskilerinin bu açıklaması, Silahlı Kuvvetler bünyesinden vesayetçileri ayıklama, hainleri temizleme politikasının doğruluğunu teyit ve te’kit etmiştir. Vesayet virüsünden kurtulamamış, ihanet zehrini damarlarından atamamış bir kısım mütekait askerin sözde beka endişesi kisvesiyle siyasete müdahale etme cüretleri; milletin gözünde ihanetin, akılsızlığın ve ahlaksızlığın göstergesidir. Hâlbuki ülkenin bekasını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şey 10 yılda bir yapılan darbelerdir. Bu darbelerle milletin kayaklarının nasıl sömürüldüğü, ülkenin dış mihrakların operasyon sahası haline nasıl getirildiği milletin malumudur" dedi.

Bartın

Bartın’da Sivil İrade Platformu üyeleri, 104 emekli amiralin 'Montrö Sözleşmesi' ile ilgili yayımladıkları bildiri yapılan basın açıklaması ile kınandı. Ayrıca Bartın Sivil İrade Platformu üyeleri bildiride imzası bulunan amiraller hakkında Bartın Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundular.

Bartın’da Sivil İrade Platformu tarafından yapılan basın açıklaması ile 104 emekli amiralin 'Montrö Sözleşmesi' ile ilgili yayımladıkları bildiri kınandı. Açıklamada, “Darbeler mezarlığının paslı kapılarında nöbetteyiz.” denildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve platform üyelerinin katılım sağladığı basın açıklaması Bartın Sivil İrade Platformu Sözcüsü Orhan Topçu tarafından okundu.

Siirt

Siirt’te 37 sivil tolum kuruluşu (STK) temsilcisi bir araya gelerek Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle ilgili bildiri yayımlayan emekli 104 amirale sert tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bildiri yayımlayan 104 emekli amirale tepki gösterdi. Gurup adına açıklama yapan Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, 104 emekli amiralin gece yarısı Montrö Boğazlar Sözleşmesiyle ilgili yayımladığı bildiriye tepki göstererek açıklamada bulundu. Vaktiyle aktif görevdeyken neye hizmet ettikleri herkesçe bilinen, eski Türkiye özlemiyle dolu amiral emeklisi bir grubun, adeta muhtıra çağrışımı yaparcasına meşum bir bildiriye imza attıklarını belirten Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, bu bildiri ile beyanlarını fikir özgürlüğü olarak yutturmaya çalışsalar da kendilerinin bu bildiri ile darbe heveslerini apaçık olarak dile getirdiklerini bildiklerini söyledi. Şeker, "Ülkemiz tam bağımsızlık yolunda inançlı ve emin adımlarla ilerlerken inançlarımıza düşman, karanlık geçmişi özlemle anan vesayet yine ve yeniden gerilerden seslenmeye başladı. Tıpkı şöyle söyler gibiydiler, ilerleyelim beyler, gerilere doğru. Şimdilerde emekli olduğunu unutmuş bu darbe dönemlerinin emir erleri, tetikçileri, eskiden kalma alışkanlıkla gece yarısı deklare ettikleri bir açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme huylarından vazgeçmemişlerdir. Bir yerlere seslenmeleri boşunadır. Bizler, uyumadık, uyumuyoruz. Boş yere şartları olgunlaştırmaya çalışmayın. Biraz da siz olgunlaşın, demokrasiyi özümseyin ve artık şunu bilin, millet iradesinin üstünde hiçbir güç olamaz, egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir Her ne kadar yapılan açıklamalarda Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesine atıflar yapılsa da bizler satır aralarında gizlemeye çalıştığınız kötü niyetleri görüyor ve tarihe bir not düşüyoruz. Sizlerin kötü emelleri aziz milletimizin vicdanında her daim mahkûm olmuştur. Sizlere ve azmettiricilerinize sesleniyoruz, başaramayacaksınız. Bu sevdadan vazgeçiniz. Bu talihsiz açıklamayı yaptığınızda bizler şunu öğrendik ki darbecinin emeklisi olmazmış. Darbe çığırtkanlığı ve milli olmayan kirli odaklara selam gönderme hastalığı devam etmekteymiş. Ama şunu da öğrendik ki bu açıklamayı emekli ve kötü emellilerin yapması millet ordusunun millet düşmanlarından arındırıldığının bir göstergesidir. Darbe mikrobu veya virüsü bünyeden atılmıştır. Ordumuz ve milletimiz birdir. Darbe mikrobunu taşıyanlar, genelde ülkenin bekasını düşündükleri izlenimini verirler. Oysa siyasete müdahale etme pervasızlıkları, zavallılığın, ahlaksızlığın, delaletin ve ihanetin bir göstergesidir. Ülkenin bekasını tehlikeye sokan şey her 10 yılda bir emperyalist güçlerin emriyle, halkına darbe yapmaktı. Her on yılda bir emperyal amaçlarla, sömürü düzeni devam etsin diye bu ülkeye darbe mühendisliği ile yön verildi. Bunları unutmuyor, unutmayacak ve unutturmayacağız. Türkiye’nin bekasının ve bağımsızlığının teminatı, milletin azim ve kararıdır. Bu iradeyi yakın geçmişte biz Siirtliler bir 15 Temmuz günü dosta ve düşmana gösterdik. O gün inanmak var olmaktır dedik. Varlığımıza ve birliğimize kasteden vesayet güçlerine karşı 15 Temmuzda bu meydanda sahaya indik. O gece tüm halkımız gibi imanla silahlandık, demirden silahları olanlara galebe geldik. Ümmetin birliği için bir olmayı seçtik. Menderes'i astırmanın utancını yaşarken şükürler olsun ki uzun adamı savunmanın onurunu yaşadık ve Allah’a hamdolsun ki tarih boyunca unutulmayacak bir destan yazdık. Ümmete ümit olduk. Her şeyin bir mevsimi, her amacın bir zamanı vardır diyerek her daim kirli hesap yapan pusudaki eli kanlı Siyonizmin, yüz yıllık hesaplarını bozduk. Bundan böyle gün bizim, gelecek bizimdir. Bizi hiç bir darbe durduramaz, ferman sizin zannedin, bu meydanlar bizimdir. Değerli Dostlar, son olarak şunu belirtmek isteriz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 104 darbe isteklisi, emekli amiraller ve açıklamaları hakkında soruşturma açılması kararını doğru buluyoruz. Had bilmeyenlere hadleri bildirilmeli, rütbelerinin vermiş olduğu imtiyazlar sona erdirilmeli ve bu işin arkasındaki kişiler de ortaya çıkarılmalıdır. Bizler Siirt STK’ları olarak 15 Temmuzda durduğumuz yerdeyiz. Şehitlerimizle birlikte verdiğimiz sözdeyiz'' dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...