Elini tuttu, 'abi beni bırakma' dedi: Muhammet'i enkaz altından 20 saatlik çalışmayla kurtardılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elini tuttu, 'abi beni bırakma' dedi: Muhammet'i enkaz altından 20 saatlik çalışmayla kurtardılar

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye eri Abdül Zengin, çalışmalar esnasında gözyaşlarını tutamadıklarını belirtti. Enkaz altında kalan Muhammet isimli bir depremzedeyi kurtardıkları anları anlatan itfaiye eri, "Muhammet elimi tuttu ‘abi beni bırakma, çıkar buradan’ dedi. 20 saatlik bir çalışma sonrasında Muhammet’i çıkardık" dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri tüm Türkiye'yi derinden sarstı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kentte büyük hasara neden olurken, arama kurtarma çalışmaları için birçok bölgeden ekipler afet alanına intikal etti. Günler süren çalışmalar sona erdi, enkaz kaldırma ve bölge hakının toparlanma süreci ise devam ediyor. Geriye ise hem acı ve hem de umut dolu hikayeler kaldı.

Arama kurtarma çalışmaları için Hatay'a giden Konya İtfaiyesi ekipleri de enkaz altında kalan canları sağ salim çıkarabilmek için büyük çaba sarf etti. Konya İtfaiyesinden itfaiye eri Abdül Zengin, deprem bölgesinde görev yaparken bazen çok duygulandıklarını, gözyaşlarını tutamadıkları anlar olduğunu söyledi.

"SES DUYDUĞUMUZ YERLERE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTIK"

Depremin ardından gittikleri Hatay’da 9 kişilik tim oluşturduklarını ve ekip lideri olarak çalıştığını anlatan Zengin, "Arama kurtarmacı olarak arkamızda 10-15 kişilik ekibimiz vardı. Binalar çok kötüydü, yıkım şekilleri çok kötüydü. Bitişik olduğu için binalar birbirine yatık şekildeydi. 8 katlı bina 3 katlı gibi görünüyordu. Çok fazla topraklaşma vardı binalarda. Kolonlar patlamış durumdaydı. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık. Öncelikle çalışma sistemimiz ses duyduğumuz yerlereydi. Ses duyduğumuz yerlere müdahale etmeye çalıştık. Kolay olanları çabuk alıyorduk ama bizim işimiz kolay olmayanlardı” dedi.

Elini tuttu, 'abi beni bırakma' dedi: Muhammet'i enkaz altından 20 saatlik çalışmayla kurtardılar

"ELİMİ TUTTU, 'BENİ BIRAKMA' DEDİ"

İtfaiye eri Abdül Zengin, enkazdan çıkardıkları depremzede Muhammet ile yaşadıklarını anlattı. Zengin, “Muhammet diye bir kardeşimiz vardı. Kolon altında kolu kalmış, kendi de duvar altındaydı, çıkardık. Muhammet’i çıkarmaya 20 saat falan uğraştık, çünkü kolon altındaydı. Kolunu dirsek üzerinden kolon başmış eli de kolon altındaydı. Öyle bir çalışmalıyız ki koluna da zarar vermememiz lazım. Kolun ne durumda olduğunu bilmiyoruz..." dedi.

"Kirişi kırmaya çalışıyoruz, kolu da korumamız lazım" diyen Zengin, "İğne ile kuyu kazar gibi çalıştık. Biz çalışırken Muhammet elimi tuttu ‘abi beni bırakma, çıkar buradan, bana su verir misiniz?’ dedi. Bedeni sıkışmadığı için yavaş yavaş su verdik. Muhammet su istediği zaman su nerde diye etrafa baktım. Muhammet ‘su arkanda abi’ dedi. O kadar her şeyin farkındaydı. Elhamdülillah 20 saatlik bir çalışma sonrasında Muhammet’i çıkardık" diye konuştu. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...