Elçilere belgeli İSPAT

Düzenleyen:
Elçilere belgeli İSPAT

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki saldırının PKK’nın Suriye’deki kolu PYD tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıkmasının ardından, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi+Almanya ile AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi ile dönem başkanı Hollanda’nın büyükelçilerini Bakanlığa çağırdı.

Buket Güven ANKARA
Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki saldırının PKK’nın Suriye’deki kolu PYD tarafından gerçekleştirildiğinin ortaya çıkmasının ardından, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi+Almanya ile AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi ile dönem başkanı Hollanda’nın büyükelçilerini Bakanlığa çağırdı. Büyükelçilerle ayrı ayrı görüşen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, önceki gün yaşanan terör saldırısını, faillerini, bağlantılı örgütlerini içeren değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerde, saldırıyı gerçekleştiren Suriye doğumlu Salih Neccar’ın PYD ile ilişkisine ilişkin tüm belgelerin büyükelçilere sunuldu. Görüşmelerde, PYD’nin Türkiye’ye tarafından terör örgütü olarak tanındığı ve bundan sonraki süreçte bu örgüte verilecek olan desteğin Türkiye tarafından “düşmanca tavır” ve “teröre destek” kapsamında değerlendirileceği de anlatıldı. Müsteşar Sinirlioğlu, “PYD-YPG terör örgütüdür. Bu konuda tüm dost ve müttefiklerimizden kesin ve tartışmasız bir dayanışma bekliyoruz” mesajı verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...