Elazığ'da FETÖ/PDY davası

Düzenleyen:
Elazığ'da FETÖ/PDY davası

GÜNDEM Haberleri

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edilen 5 sanık da hazır bulundu.
Terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, Bank Asya'da hesabı bulunduğu ve FETÖ/PDY terör örgütünün okullarına çocuklarını gönderdiği iddiaları ile yargılanan tutuklu sanıklardan eski komiser yardımcısı Hıdır Erten, suçlamaları reddetti.
Tayininin Elazığ'a çıkmasının ardından çocuklarının iyi bir eğitim alması için Güzide Hanım İlkokulu ve kreşine 2 çocuğunu gönderdiğini belirten Erten, şöyle dedi:
"Kapatılan bu okulun FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğunu bilmiyordum. Bu okulun taksitleri de Bank Asya üzerinden yapılıyordu. Çocuklarım geçen yıl mayıs ayına kadar bu okula devam ettiler. Daha sonra çocukları bu okuldan alarak devlet okuluna yazdırdım. Üzerime kayıtlı ve ByLock kullanıldığı iddia edilen 2 cep telefonundan birini ben, diğerini de 11 yaşında olan oğlum kullanıyordu. Eşim çalıştığı için diğer telefonu oğlum ile irtibat kurabilmak için kendisine almıştım. ByLock haberleşme programını kullanmadım."
Diğer sanıklar da terör örgütü üyesi olmadıklarını savundu.
Savcı mütalaasında, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda yükleyen ve kullanan sanıkların, böylece örgüt hiyerarşisi içesinde yer aldıklarını belirterek, sanıkların "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talebini reddederek, dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...