Ekrem Dumanlı ve Karaca için ek gözaltı süresi

Ekrem Dumanlı ve Karaca için ek gözaltı süresi

GÜNDEM Haberleri

14 Aralık'ta başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için ek gözaltı süresi alındı.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasındaki Dumanlı ile Karaca, polisin aldığı geniş güvenlik önemleri altında Eyüp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı ve Karaca, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geri götürüldü. Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca için ek gözaltı süresi alındı.. Dumanlı ve Karaca sağlık kontrolünden geçti. 14 Aralık'ta gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca sağlık kontrolünden geçirildi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Dumanlı ve Karaca, sağlık kontrollerinin ardından tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Paralel yapı soruşturmasında 4 kişi daha serbest bırakıldı
'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında gözaltında tutulan 4 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı. Emniyette tutulan şüpheli sayısı ise 18'e düştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 22 şüpheliden 4'ü serbest bırakıldı. Emniyette savcıya ifade veren hikaye yazarı Hikmet Tombulca, yapımcı Salih Asan, yönetmen Engin Koç ile senarist Samim Noyan sorgularının ardından serbest bırakıldı. Toplam 22 şüphelinin bulunduğu emniyette serbest bırakılan 4 kişi ile birlikte gözaltı sayısı 18'e düştü.

SUÇLAMA NE? nbsp;

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yaptı. Soruşturma 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsıyor. Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyona dahil edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...