'Ekmel Bey'in babası CHP'den kaçmıştı

'Ekmel Bey'in babası CHP'den kaçmıştı

GÜNDEM Haberleri

'Ekmeleddin'nin babası, rahmetli İhsan Hoca, CHP'nin tek parti iktidarı döneminde dine, imana karşı uyguladığı zulümlerden dolayı Mısır'a sürgün edilmişti.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığının, CHP'nin kimliğini, 90 yıllık geçmişini tartışmaya açacak bir konu olduğunu belirterek, "Çünkü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babası, CHP'nin zulmünden dolayı Mısır'a sürgün edilmişti" dedi. Toplumun yüzde 99'unun zihin dünyasında Ekmeleddin İhsanoğlu diye bir ismin olmadığına dikkat çeken Atalay, "Böyle bir ismin çatı adayı olarak tanımlanması, nitelenmesi kadar yanlış bir şey olamaz" dedi. Atalay, siyasette toplumun hafızasında yer edinmişliğin olmazsa olmaz şart olduğuna dikkati çekerek, "Seçimlere 2 ay kalmış. Bu adamın bu tarihten sonra, toplum tarafından tanınması, kabul görmesi imkansız bir şey. Bu aslında, CHP'nin de MHP'nin de acziyetinin çok somut bir ispatıdır. Bu; kendi tabanlarından, siyasi geçmişlerinden, siyasi muhitlerinden, toplumun en azından yüzde 40'lık kesimine kabul ettirebilecekleri bir aday bulamadıklarını gösterir" diye konuştu.
İhsanoğlu'nun adaylığının CHP'nin kimliğini ve 90 yıllık geçmişini tartışmaya açacağını savunan Atalay, "Çünkü, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun babası, rahmetli Yozgatlı İhsan hoca, CHP'nin tek parti iktidarı döneminde dine, imana karşı uyguladığı zulümlerden dolayı Mısır'a sürgün edilmiştir. İşte Ekmeleddin İhsanoğlu, Kahire Üniversitesi'nde Türk dili hocalığı yapmak zorunda kalmış, ömrünü sürgünde geçirmiş İhsan hocanın oğludur" dedi. CHP'nin babasını ülkeden kovduğu birisini şimdi Cumhurbaşkanı adayı yapmasının açık bir çelişki olduğunu ifade eden Atalay, "Bu, CHP'nin kendisini reddi mirasıdır. Bu da CHP'nin kendisi ile yüzleşmesini zorunlu kılacak. İlkeleriyle, amblemiyle, logosuyla, tarihiyle ciddi manada bir iç hesaplaşmaya girmek zorunda kalacak. Bunu da muhtemelen yakın zamanda siyasi arenada göreceksiniz" sözlerini sarf etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...