Ekipler İzmir'de düğmeye bastı! Şok evlerine büyük operasyon: 5'i organizatör 96 kişi yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekipler İzmir'de düğmeye bastı! Şok evlerine büyük operasyon: 5'i organizatör 96 kişi yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İzmir'in Konak'ta ekiplerin düzenlediği operasyonla kaçak göçmenlerin geçici süreyle barındığı ve "şok evleri"nde 91 yabancı uyruklu kaçak göçmen ve 5 organizatör kıskıvrak yakalandı. Bu 5 organizatöre 277 bin lira para cezası kesildi.

Kaçak göçmenlerle mücadele yurdun dört bir yanında sürerken bu kaçak göçmenleri yurda sokan organizatörlere ise geçit verilmiyor. İzmir'de İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan saha çalışmalarında Basmane bölgesinde yabancı uyruklu kaçak göçmenlerin geçici süreyle barındıkları 7 "şok evi"ni belirledi.

CAN YELEKLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Belirlenen 7 adrese yapılan operasyonda, 91 yabancı uyruklu kaçak göçmen ve 44 can yeleği ele geçirildi. Öte yandan operasyonda, organizatör olduğu belirlenen 5 şüpheli de polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Şüphelilere 277 bin 110 lira idari para cezası ve TCK 79. madde uyarınca adli işlem yapıldı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, şok evlerine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...